Huvikeskuse noored tormasid eakatele appi (9)

Huvikeskuse noored tormasid eakatele appi

TANIEL JA TEMA MEESKOND: Pildile jäid eilsest abistamisaktsioonist (vasakult) Kaur Hiet, Jüri Põld ja Kuressaare noorte huvikeskuse direktori kt Taniel Vares.
Foto: Tõnu Veldre

Eile õhtupoolikul, kui kraadiklaas näitas küll vaid 12 külmakraadi, mis aga siiski varbad ja sõrmed pärast lühiajalist õues viibimist külmakangeks võttis, alustasid vaprad noored heategevusliku aktsiooniga, aidates Kuressaares elavatel vanainimestel õuest lund rookida.

“Kui on võimalus vanemaid inimesi aidata, siis miks mitte. Muidugi sõltub kõik sellest, kuidas aega on,” rääkis Jüri Põld Kuressaare noorte huvikeskusest hoolega lund kühveldades, lisades, et külm tal veel ei ole ning liigutades ei ole asi üldsegi nii hull.
Huvikeskuse direktori kt Taniel Vares, kes innukalt kohapeal tööd juhtis ja ka ise lund rookis, selgitas, et Kuressaare noorte huvikeskus täidab noorte väärtushinnangute kujundamisel suurt rolli. Tema sõnul on heategevuslik töö üks võimalustest panna noori mõtlema, et rõõmu võib tuua ka andmine ja mitte alati saamine.
“Väärtuskasvatus on väga oluline osa noorsootööst,” kinnitas Vares, lisades, et kuna veebruaris on sõbrapäev ja ka üldisemalt võiks veebruari sõbra-kuuks nimetada, siis on paslik just nüüd mõelda rohkem teistele ja aidata neid, kes seda vajavad.
Küsimusele, kuidas selline ettepanek – aidata vanuritel õuest lund lükata – noorte poolt vastu võeti, vastas Taniel Vares, et kõik olid nõus kaasa lööma ja pisut iseloomustab neid noori ka tõik, et enamik ei soovi oma nime mainimist seoses sellega.

“Nad teevad seda tööd rõõmuga, mitte selleks, et nime lehte saada,” tähendas ta kühveldajate kohta. Noored, kellele abistamise idee välja pakuti, kuuluvad Kuressaare noorte huvikeskuse eelmise aasta lõpupoole moodustatud noorteaktiivi.
“See on selline tublide noorte grupp, kes soovivad ise asju muuta ja paremaks teha ega oota alati, et neile kõik ette-taha ära tehakse,” selgitas Taniel Vares, kelle sõnul on noorteaktiivi alati oodatud uued liikmed, kellel on ideid, aga ei pruugi olla võimalusi nende täide viimiseks. Siin aitab noortekeskus nii palju kui võimalik.
Praegu on heategevusse kaasatud 8 noort. Kui vaja, leitakse noori juurde. Praegune ettevõtmine on Varese sõnul plaanitud ühekordse aktsioonina. “Olen välja pakkunud ka idee, et võiksime seda teha terve veebruarikuu,” sõnas Taniel Vares.

Kuressaare päevakeskuse juhataja Tiia Tammsalu nimetas noorte ettevõtmist toredaks algatuseks. Ta lisas, et päevakeskuses on noored abis käinud juba 2009. aasta lõpust.
“See oli ka algul ühekordne projekt, kuid jäi kestma aastaid,”” märkis ta.
Vanaproua Helgi, kellele noored eile esimesena appi tulid, rääkis, et ta on siiamaani küll ise hakkama saanud, kuid nüüd on ta invaliid ja ise enam lund koristada ei jaksa. “Poisid on tublid, peavad vanu meeles,” kiitis Helgi, lisades muheledes, et küllap see teeb teisi, kelle juurde jõutud pole, kadedakski.
Abivajajate otsimine käib koostöös Kuressaare päevakeskusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)