Päevakeskus pidas pidu

Reedel tähistas Kuressaare päevakeskus pidulikult oma kolmeteistkümnendat sünnipäeva.

Kuressaare päevakeskuse juhataja Tiia Tammsalu sõnul on keskuse külastatavus aastate jooksul aina suurenenud.
Suurenenud on ka pakutavate teenuste (avahooldus, söögivedu koju jm) kasutamine. SA Kuressaare Hoolekanne üritab Tammsalu sõnul organiseerida kõike nii, et inimene ei peaks millestki puudust tundma.
Suuremad üritused, mis aasta jooksul päevakeskuses toimuvad, on jõulupidu, tervisepäevad, jaanipäeva ja sünnipäevade tähistamine. Et oleks vaheldust, siis püütakse iga kuu korraldada üks suurem pidu. Küünlakuus tähistatakse näiteks sõbrapäeva.

Tiia Tammsalu rääkis, et kuigi eakate seas on väga tublisid taidlejaid, kes on siin majas palju esinenud, üritab päevakeskus ikka ka noori esinema kutsuda. “Kui eakale inimesele esinevad noored, siis annab nende elurõõmus olek ka eakale jõudu ja positiivset emotsiooni,” rääkis ta.
Asti Beljajeva Kuressaarest, kes on oma sõnul väga tihe päevakeskuse külastaja, käies nii võimlemas kui ka käsitööringis, ütles, et see maja on eakate poolt omaks võetud. “Me tuleme nagu oma koju,” sõnas Beljajeva. Ta lisas, et tore on see, et neil on niivõrd vahva energiline juhataja. “Me oleme väga rahul. Kena, et selline koht olemas on,” tähendas ta.
Beljajeva kinnitas, et ka seekordne kontsert oli väga meeldiv. “Eriti noored, nemad ju teevad nii palju heameelt,” märkis ta.
Kord kuus päevakeskust külastav Mildret Mäetalu Kuressaarest rääkis, et kui on kontserdid, siis tema käib kogu aeg neid vaatamas. “Muljed on väga head, kontsert väga meeldis.”

Esimesest päevast maja sünni juures olnud ja ka praegu päevakeskuses hinnatud mees Kalev Lind meenutas, et enne kui maja ehitama hakati, käidi mitmes kohas, Haapsalus ja Tallinnas uurimas, missugune päevakeskus olla võiks.
“Plaanid olid suured. Ja ka maja pidi algselt tulema suurem,” rääkis ta, lisades, et kahjuks nii ei läinud. Lind märkis, et päevakeskus on ka tema arvates kena koht. Praegune juhataja on väga aktiivne.
“Teeb igasuguseid asju ja neid ringe on nii palju, et vanainimene ei jõuagi kõigis käia. Aga kes tahab, see jõuab,” muheles Kalev Lind.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)