Muudame oma murelapsed rõõmulasteks!

Meil kõigil tuleb aeg-ajalt kokku puutuda sellega, et meie lapsed ei käitu igas olukorras nii, nagu me ootame käituvat või nagu oleks meie arvates õige ja kohane. Kuid juhtub, et lapsega on silmnähtavaid raskusi ja kõrvalt paistab, et laps on kasvatamatu ja tema vanem saamatu.

Laste eripärasel käitumisel võib olla palju põhjuseid, pidevalt kasvab erivajadustega laste arv. Viimastel aastatel on hakatud rääkima hüperaktiivsusest, indigolastest ning paljudest erinevatest psüühikahäiretest, mis avalduvad juba lasteaias.

Võib esineda agressiivsust, mis väljendub kaaslaste tõukamises, kiusamises, narrimises, aga ka ropendamises ja vasturääkimises täiskasvanule. Samas ka argust – laps ei taha vastata täiskasvanute küsimustele, kaaslastega suhtleb vähe, on omaette. Suuremaks kasvades esineb tundidest ja koolist põhjuseta puudumist, ebarahuldavaid õpitulemusi, kahaneb õpimotivatsioon, sagenevad konfliktid täiskasvanutega.

Kui te vanemana tunnete, et olete üksi ja nõutu, siis on teil võimalik liituda tugirühmaga, mis on mõeldud murelikele lastevanematele. Ei ole probleeme, on vaid vastuseta küsimused! Koos olles ja arutades, saame neile vastuseid ja lahendusi leida. Muidugi ei sobi kõik lahendusviisid ühtviisi kõigile vanematele ja lastele, kuid oluline on see, et koos on kergem.

Muudame oma murelapsed rõõmulasteks! Kokkusaamine toimub 1. veebruaril kell 17.00 Kuressaare gümnaasiumi koolituskeskuses Osilia. Rühmajuhid Kaja Puck ja Maret Martinson Kontakt: kaja@oesel.edu.ee, tel. 5209914

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)