Kuressaare eitab haridusraha vale kasutamist (6)

Kuressaare linnavalitsus esitas haridus- ja teadusministeeriumile selgituse, et Kuressaare linna haridusraha ei ole valesti kasutatud. Nimelt teatas ministeerium, et Kuressaare linn jättis kasutamata või on kasutanud mittesihipäraselt 2010. aastal riigi eelarvest palgakuludeks eraldatud toetust 2 805 000 krooni ulatuses.

“Tegu on statistiliste andmete ebaõige tõlgendamisega HTM-i poolt ning Kuressaare linn on vastavaid rahalisi vahendeid tegelikult kasutanud 100% sihtotstarbeliselt,” vastas ministeeriumile Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, kinnitades seda neljapäevasel istungil ka Kuressaare linnavolinikele.

Ministeeriumi väärarusaamad tulenesid linnapea sõnul mitmest asjaolust. Nimelt oli analüüsitud erinevaid andmeid ning jäetud arvestamata kohapealsed olud näiteks töötasude ja personali osas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)