Juhtkiri: Kõigile ühe puuga (1)

Juhtkiri: Kõigile ühe puuga

 

Tavatsetakse öelda, et keegi pole väitnud, et elu peab kerge olema. Kuid kui on võimalus häält teha, et see veel raskemaks ei läheks, siis tuleb seda teha. Nii nagu tegid eile kooliõpilased.

Õpilaste mure on mõistetav. Tänapäeval on küsimuse kõrval, kus ja millist kõrgharidust omandada, hoopis teravamaks muutunud probleem, kuidas kooli ajal rahaliselt hakkama saada. Tõsiasi on see, et Eesti riigis toimuva pideva vaesumise tingimustes pole kõikidel vanematel võimalik tagada oma lastele võimalust pühenduda vaid õppimisele.

Riigiisade nõue täita semestris õppekava 100-protsendiliselt ei ole pädev. Selge on see, et loodritel ei tohiks kõrgkoolis kohta olla, kuid seepärast ei saa veel panna löögi alla õpilasi, kes endaga hakkama saavad. Väikeste mööndustega küll, kuid korralikult.

Saarlaste jaoks teeb asja veelgi raskemaks see, et paraku on siit ülikoolis käivad tudengid keerulisemas olukorras kui mandri omad. Sõit on kallim ja elugi sellevõrra kallim. Aga nagu teada, Eesti riigis piirkondlikke erisusi ei ole. Seega head õppurid, kodust veel suurem moonakott selga, küttepuud kaenlasse ja ülikooli tarkust taga ajama!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)