Swedbank võtab maha Kohtu tänava automaadi (8)

Kokku on Swedbankil plaanis tänavu maha võtta 22 sularahaautomaati üle Eesti, teiste hulgas ka Kuressaares Kohtu tänaval Holostovi kompleksis asuv automaat.

Panga teatel asub 20 mahavõetavatest pangaautomaatidest linnades ning neist loobutakse, kuna automaadid asuvad lähestikku. Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles Saarte Häälele, et Kohtu tänaval asuv automaat viiakse minema hiljemalt märtsi lõpuks.

Swedbanki jaepanganduse juht Ulla Ilisson rääkis “Terevisioonile” antud intervjuus, et ühe pangaautomaadi ülalpidamine kuus maksab umbes tuhat eurot ning pank peab äriettevõttena jälgima oma tulusid-kulusid. Samas mõjutavad pangaautomaatide sulgemist või asukoha muutmist ka klientide tarbimisharjumused.

Saates samuti sõna võtnud Saare maavanem Kaido Kaasik lahendas Valjala vallavanemana sularahaautomaadi küsimuse selliselt, et tellis ise valda automaadi nn sotsiaalprojektina just eakamatele kohalikele. Tõsisem probleem tekkis tema sõnul siis, kui postiljonid pensioni enam koju ei toonud. Vallavalitsus alustas seepeale läbirääkimisi pankadega ja oli nõus katma teatud osa automaadile tehtavaid kulusid.
Ulla Ilissoni sõnul on üle Eesti valdade tellitud sularahaautomaate 12, neist viis asub Saaremaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)