Juhtkiri: Saaremaa Pühajärve (2)

Juhtkiri: Saaremaa Pühajärve

 

Kaarma kooli säilimise eest võitlejad ei jäta jonni. Kuna vallavalitsus kooli sulgemises järele ei anna, otsustati minna õigust nõudma kohtust. Eeskujuks on siin kindlasti Otepää valla Pühajärve kooli juhtum, kus sarnane kohtutee ette võeti.

Kohtusse minejad toovad välja, et inimestega pole räägitud, uuringuid pole tehtud ning nad imestavad, kuidas naabervald Pihtla kahe kooliga hakkama saab, Kaarma vald aga mitte. Eriti valus on oma kooli eest seisjatele Kaarma vallavalitsuse üsna julge samm hakata endal tõstma palka, tuues üheks põhjuseks, et haridusvõrgu optimeerimine on olnud hea.

Pühajärve kooli puhul on meedias nimetatud seda ristikäiguks lolli ja rahvaga mittearvestava valitsemise vastu. Karmid sõnad. Ei maksa ka unustada, et Pühajärve koolil on staaradvokaat ning kooliga on lähisugulaste kaudu seotud tipp-poliitikud peaministrini välja. Kaarma vaidlejatel sellist pagasit esialgu pole. Polegi muud kui lootus, et kohus selle juhtumi menetleda võtab ja annab aega kuni järgmiste valimisteni.

Läheb, kuidas läheb, vähemalt saab selguse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)