Uuriti suvilaomanike kaugtöövalmidust Saaremaal

Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledž kutsub asjast huvitatuid seminarile “Suveasukad – tulu või tüli?”, kus muu hulgas tutvustatakse Saaremaa suveelanike seas tehtud uuringut.

Soome saarestiku komisjon ja statistikaamet alustasid kümmekond aastat tagasi ajutiste asukate ehk nn teise kodu omanike andmete kogumist eesmärgiga tihendada koostööd suveelanike ja kohaliku kogukonna vahel ning maapiirkonda ühiselt edendada. Viimane Soome ministeeriumi kokkuvõte läinud suvel näitas, et teise kodu omanike majanduslik mõju piirkonnale on suuremgi, kui arvati, ning kui ajutisi elanikke kogukonna tegevustesse kaasata, on nad piirkondade jaoks arvestatav arengupotentsiaal.

Kuressaares toimuval seminaril võtab sõna Soome töö- ja majandusministeeriumi nõunik, saarestiku komisjoni peasekretär Jorma Leppänen, kes räägib ajutiste asukate panusest piirkondade arengusse Soome näitel.
Kuressaare kolledži turismimajanduse assistent Jana Cottrell Raadik tutvustab aga Saaremaal tehtud uuringut, mille raames päriti suvilaomanikelt, milline on nende valmidus paindlikeks tööviisideks siin. Ettekannet täiendavad uuringus osalenud väikeettevõtluse eriala üliõpilased Riina Aljas, Annika Auväärt ja Kairi Sokolova.

Teiste seas saab sõna ka Sami Tantarimäki Turu ülikoolist, kes teeb ülevaate projektist FLEX, mille raames kõnealune uuring Saaremaal toimus.
Seminar on tasuta ja toimub sel kolmapäeval Arensburgi hotelli konverentsisaalis kell 13–16. Osalemisest tuleb ette teatada e-posti aadressil sekr@si.edu.ee või telefonil 45 39 145.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)