Repliik: Naer läbi pisarate

Toimetuse poole pöördunud kuressaarlane palus avaldada tema mõtted seoses päästeameti plaaniga lõpetada Leisi päästekomando tegevus.

Teadupärast on päästeamet kinnitanud, et tänu muudatustele peaks “teenus minema 120 000 inimesele paremaks”. Ja mitte ainult – ka meie valitsejad räägivad üsna tihti, et Eesti inimeste heaolu muudkui kasvab.
Kuidas paraneb aga Leisi kandi inimeste heaolu?

Teatavasti tekitavad inimestes tihti kimbatust ja peavalu kõiksugu valikud. Seoses Leisi päästekomando kaotamisega kaovad sellised probleemid aga iseenesest. Näiteks ei pea põlema läinud maja omanikud enam muretsema selle pärast, kas hakata poolpõlenud maja taastama või ehitada sootuks uus, sest majad põlevad tulevikus tuhahunnikuteks.

Samuti ei ole enam vaja keeruliste valikute üle pead murda päästjatel, kes Kuressaarest, Orissaarest või mujalt Põhja-Saaremaale tulekahju kustutama sõidavad. Kuna kardetavasti niikuinii midagi enam päästa ei jõua, kaob vajadus kiirustada. On ju parem elu?
Ja kuna päästjate puhul on palju räägitud vabatahtlikkusest, siis pakkus meie lugeja välja, et miks mitte tulevikus mõelda ka vabatahtliku politsei, riigikogu ja presidendi peale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)