Registreeritud töötute arv suureneb pidevalt (3)

Töötukassa Saaremaa osakonna andmeil suureneb registreeritud töötute arv Saare maakonnas praegu pidevalt.

Kui näiteks septembri lõpus oli registreeritud töötuid maakonnas 818 ehk 5,3% tööjõust, siis aasta lõpuks oli end töötuna arvele võtnuid 952 ehk 6,2% tööjõust. Läinud nädalalõpu seisuga oli Saare maakonnas registreeritud juba 989 töötut ehk 6,5% tööjõust. Kui vaadata kogu Eesti statistikat, on end töötuna registreerinud 7,6% tööjõust, seega on Saare maakonna näitajad siiski pisut paremad kui kogu riigis tervikuna.

Samal ajal on Saaremaal täheldatud ka pikaajaliste registreeritud töötute osakaalu vähenemist. Kui mullu 1. jaanuaril oli neid 45% kõigist töötutest, siis tänavu samal ajal oli neid 36%.
Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Kaie Lepa sõnul on üks pikaajaliste töötute osakaalu vähenemise põhjus kindlasti see, et töötukassa tegeleb klientidega väga aktiivselt – pakub teenuseid ja õhutab neid aktiivsusele.

Lepa sõnul peab töötu ise otsima võimalusi ja kontakteeruma tööandjatega. Kui pikaajalisele töötule ei sobi aga selline aktiivne tegutsemine, loobub ta lihtsalt töötuna arvel olekust. “See pole lahendus, mis meid rahuldab, aga kliendi soovile me peame vastu tulema ja lõpetama tema ametliku töötuks olemise,” selgitas Lepp.


Uute töötute arvelevõtmine

Vaadates uute töötute arvelevõtmist kahe viimase aasta lõikes kvartalite kaupa, ilmneb, et II ja III kvartalis on uusi töötuid vähem. See on seletatav töökohtade suurema hulgaga suveperioodil.

Kvartal 2010 2011
I 632 433
II 415 310
III 454 376
IV 550 468
Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)