Muuseumi külastatavus kasvas 10%

“Saaremaa muuseumi külastatavus kasvas mullu võrreldes 2010. aastaga üsna tublisti – 60,5 tuhandelt 66,2 tuhandeni,” ütles Saaremaa muuseumi teadusdirektor Olavi Pesti.

Ta lisas, et kui linnuses asuvale põhimuuseumile juurde liita nende nelja filiaali külastajad, oli kasv veelgi suurem – 70,3 tuhandelt 78,7 tuhandeni.
Mihkli talumuuseumis käis Pesti sõnul eelmisel aastal 7580 inimest, umbes kolmandiku võrra kasvas ka Eemu tuuliku ja pisikese Ruhnu muuseumi külastatavus. Pesti tõdes, et seega võib öelda, et pärast kriitilist 2009. aastat, mil linnuses käis vaid 55 000 inimest, on muuseumide külastatavus järjekindlalt kasvanud.

Üks elavamaid külastusaegu oli 14. mai rahvusvaheline muuseumiöö, millest sai linnuses osa 1103 piletita külastajat.
Juuli algul toimunud Kuressaare lossi öö üritustel käis u 300 inimest. Oluliselt laienes teadusdirektori sõnul haridus-töö: muuseumitöötajad viisid läbi 110 muuseumitundi 2015 õpilasele ja täiskasvanule.

Suursündmus oli lähiajaloo püsinäituse II osa (“Saaremaa aastail 1950–1994”) avamine linnuse Kaitsetorni neljal korrusel. Näituse peakoostaja Külli Rikas pälvis selle eest hiljuti Muuseumiroti eriauhinna. Samuti lõpetati 1941. aasta kommunistlikku massimõrva käsitleva püsinäituse kujundamine ja avati selle väga mõjus väljapanek lõunabastioni Püssirohukeldris 23. septembril. Taas on seda püsinäitust võimalik külastada varakevadest.

Peale selle korraldas muuseum aasta jooksul 25 väiksemat näitust, neist 17 oma ruumides ja territooriumil. Suurimat tähelepanu pälvisid toolinäitus “Ole hea ja (ära) istu!” ja valik Tõnis Kipperi erakogust “Kunst tuleb kapist välja”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)