Mandri-Eesti jahimehed said loa veel 50 hundi laskmiseks (2)

Keskkonnaamet suurendab Mandri-Eestis hundi küttimislimiiti 50 hundi võrra, küttimislimiidi suurendamist Saaremaal pole veel arutatud.

Pärast limiidi suurendamist võib Mandri-Eestis sel jahihooajal küttida 160 hunti, kellest 16. jaanuari seisuga on kütitud 83. Eelmisel jahihooajal oli jahimeestel luba lasta 85 hunti.
Algul arvati, et eelmise aasta kehv sigimine ja kärntõve võimalik mõju vähendavad huntide arvukust, kuid viimased vaatlusandmed näitavad, et möödunud aasta sigimisedukus oli huntidel märgatavalt suurem kui aasta varem.

Kui eelmise aasta andmete põhjal prognoositi ca 20 pesakonna olemasolu aastal 2011, siis praegused andmed näitavad 29 pesakonna olemasolu, ehk siis peaaegu kolmandiku võrra enam pesakondi, kui oli prognoositud miinimum. Siinkohal on jutt vaid Mandri-Eestis elavatest pesakondadest, lisaks neile on nii Saare- kui ka Hiiumaal tänavu tõenäoliselt samuti pesakonnad.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni jahinduse spetsialist Ivar Marlen ütles, et kuna Saaremaal on üks kolmest loast veel kasutamata, siis pole hundijahi mahu suurendamist arutatud. “Vaatluste andmetest selgub, palju loomi alles on, ja selle alusel tehakse otsus, aga praegu on vara sellest rääkida,” lausus Marlen. Ta märkis, et Hiiumaal anti pärast kahe hundi laskmist jahimeestele luba veel kolme võsavillemi küttimiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)