Inspektsioon: enim on probleeme puidutööstustes

Tööinspektsioon kontrollis Lääne-Eesti 65 ettevõttes töövahendite ohutust ja leidis, et kõige kehvem on olukord puidutööstustes.

Kontrollimas käidi ehitus-, metalli- ja puiduettevõtteid ning mööbli-, tekstiili- ja rõivatootjaid. Kõige nutusem oli olukord puittoodete tootmise ettevõtetes. Saaremaal kontrolliti 10 ettevõtet.
Tööinspektor Rein Nelise sõnul valitses väga halb olukord niisuguste kaitsevahendite osas, mis peaksid ära hoidma töötaja ohtliku kokkupuute töövahendi liikuva osaga. “Ohtlik kokkupuude töövahendi liikuva osaga on sage tööõnnetuse põhjustaja,” ütles Nelis.

Halvema poole pealt olid teisel kohal juhtimis-, kontroll- ja hoiatusseadmed. Sagedasemad rikkumised olid juhtnuppude või kangide mittekorrasolek, avariiseiskamisseadiste puudumine või nende paiknemine tööpiirkonnast väljas. Tihti olid juhtimisseadised puudulikult või võõrkeelselt tähistatud. Samuti olid ohumärgistused määrdunud ja paigutatud halvasti nähtavasse kohta.

Tööinspektori sõnul oli üks suur rikkumine töövahendite ohutusjuhendite puudumine ettevõttes ning juhendamise ja väljaõppe puudulik korraldamine. Palju rikkumisi oli ka töövahendite perioodilise kontrollimise osas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)