Juhtkiri: Koolide päästmine

Juhtkiri: Koolide päästmine

 

Kelle asi on koolide päästmine? Ju ikka kohalike omavalitsuste asi, võiks ehk esmapilgul öelda. Teisalt on see kindlasti meie kõigi asi, oleme ju mingi kooliga kõik seotud, kas ise seal õppija või lapsevanemana.

Saarte Hääl on seda meelt, et meie koolivõrk tuleb üle vaadata ja vallad peaksid siin pead kokku panema ning koos koolide juhtkondade ja hoolekogudega väga selgelt läbi mõtlema, kuidas edasi minna. Kas teha mõistlikku koostööd nn mitme valla põhikooli ja gümnaasiumi osas või reorganiseerida senine põhikool lasteaed-algkooliks.

Oleme sama meelt nagu Piret Pihelgi, et väga positiivne näide on Pihtla kool, kus lasteaed ja neljaklassiline algkool on ühe katuse all. Muide, avada lisaks kolmandale ka neljas klass oli ennekõike lapsevanemate mõte, millega vallavalitsus kenasti kaasa tuli.

Tahame kõigile vallajuhtidele südamele panna, et kui põhikooli ei ole vallas enam võimalik pidada, tuleks alles jätta vähemalt lasteaed-algkool. Siis on tulevikus, kui lapsi ehk rohkem, taas võimalus kooli laiendamise peale mõelda. Kui pole aga isegi maja enam, on see tunduvalt raskem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)