Siseminister peab aru andma Leisi päästekomando sulgemise osas

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid täna siseministrile Ken Marti Vaherile arupärimise Leisi päästekomando sulgemisest.

Riigikogu õiguskomisjoni aseesimees Kalle Laanet nentis, et 17. jaanuaril toimus Saaremaal meeleavaldus Leisi vallas asuva päästekomando sulgemise vastu. Sellest võttis osa 180 inimest, mis on 10% kohalikust elanikkonnast.

Laaneti sõnul näitab selline suur osavõtuprotsent selgelt kohalike inimeste meelsust riigi tegevuse vastu. „Inimeste jaoks on eelkõige probleemiks turvatunde kadumine, kuna toimivad lahendused puuduvad,“ tähendas ta. 

Minister peab vastama järgmistele küsimustele: kas ministeerium on päästekomandode sulgemise kohta koostatud analüüsi üle vaadanud ja heaks kiitnud? Kuidas selgitate Leisi kohta esitatud väärinformatsiooni päästekomandode sulgemise analüüsis? Kas on olemas tegelikkusele vastav tegevuskava kuidas päästekomandota jäävad piirkonnad hakkama saavad? Millega tagab riik komandode sulgemisel inimeste turvatunde?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)