Juhtkiri: Elu kogu aususes (6)

Saaremaal maha lastud hundid olid ulukid nagu teisedki. Kui ulukeid on liialt palju, tuleb nende arvu piirata. Samamoodi nagu talumees tapab kodus oma sea või lamba, kui ta süüa tahab. Nii nagu seda on tehtud aastatuhandeid.

Inimesed on aga jäämas elukaugeks. Seda enam saavad hoogu kõikvõimalikud looma- ja muud kaitsjad, kes fanaatiliselt oma rida ajavad. Viimane näide oli hundijahile järgnenud poleemika tänapäeval absoluutset tõde kuulutavates kommentaariumides ja kuuldavasti ka mujal, kus kurdeti, et televiisoris oli lastud hunte liialt palju eksponeeritud ja verd oli olnud ülemäära palju.

Ei oska selle peale muud öelda, kui et see on elu. Kui lastakse maha metsloom, siis on ka verd. Oleks vist veidi veider, kui näiteks veri oleks maagilisel kombel teleekraanil kadunud. Igal asjal on piir, kuid aeg-ajalt lähevad fanaatilised loomakaitsjad üle piiride. Vahel lihtsalt tuleb asju näidata nii, nagu nad on. Kaitsmised on head, kuid fanatism ei ole tervislik. Ei kaitsjale endale ega ka ühiskonnale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)