Püsiühendus tõi Juhan Partsile järjekordse keskkonnakirve

Eesti keskkonnaühenduste koda (EKO) kuulutas eelmise aasta keskkonnakirve saajaks juba teist aastat järjest majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi.

Keskkonnakirve pälvis Parts põlevkivienergeetika taastuvenergiale eelistamise ning suuresti sellegi eest, et ministeerium ühes maanteeametiga kulutab endiselt ressursse Saaremaa püsiühenduse protsessile.

EKO hinnangul on taunitav, et püsiühenduse keskkonnamõjude hindamise aruanne ei arvestanud ekspertide järeldusi ning ei ole kooskõlas säästva arengu põhimõtetega. Muu hulgas taunitakse keskkonnaameti heakskiitvat otsust aruandele.
“Majandusministri vahetu eesmärk pole küll keskkonna eest võitlemine, kuid ta peaks looma tingimused lisandväärtust loovale, ressursitõhusale ja pikaajaliselt suutlikule majandustegevusele,” selgitas EKO seisukohti Eestimaa looduse fondi juhatuse esimees Jüri-Ott Salm.

EKO liikmed soovivad nüriks ja kasutuks tehtud kirve Juhan Partsile sel nädalal ka reaalselt üle anda, et sellest kirvest enam paha ei sünniks. Ministrile pakkus tugevat konkurentsi aasta keskkonnakirve valimistel Eesti keemiatööstuse liidu tegevdirektor Hallar Meybaum fosfaate sisaldavate pesupulbrite propageerimise eest.
Keskkonnategija tiitel anti keskkonnaministeeriumi veeosakonna kauaaegsele nõunikule Tiiu Raiale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)