Tuiksoo ja Toobal kuulati kapos üle (4)

Eile kuulas kaitsepolitsei üle kahtlustatavad riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Priit Toobali.

Kahtlustuse kohaselt mõjutasid Tuiksoo ja Toobal nii “Tallinn – kultuuripealinn 2011” raames toimuvatele üritustele teenuseid tellivaid ametnikke kui ka plaanisid tulevikus mõjutada teiste projektide finantseerimisotsuste vastuvõtjaid.

Riigiprokuratuuri teatel kasutas Tuiksoo selleks ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ja mõjutas näiteks Jüri Luige palvel sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liiget Jaanus Mutlit, et viimane organiseeriks Luigele võimaluse osutada heli- ja valgustehnika rentimise ja ilutulestiku korraldamise teenuseid “Tallinn – kultuuripealinn 2011” raames korraldatavatel üritustel.

Uurimisandmetel soovis Ester Tuiksoo vastutasuks tema ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest kokkuleppel Toobaliga, et Luik maksaks osutatud ja osutatavate teenuste eest saadud tulust teatud protsendi Toobalile Keskerakonna toetuseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)