“Õhtusöögis viiele” astuvad võistlustulle saarlased (7)

“Õhtusöögis viiele” astuvad võistlustulle saarlased

SAARLASED “ÕHTUSÖÖGIS VIIELE”: Katrin Pihlas, Priit Nurk, Marika Alesmaa, Rainer Maripuu ja Hans Teiv. Foto: TV3

Järgmisel nädalal võtavad TV3 populaarses telesaates “Õhtusöök viiele” vastastikku mõõtu saarlased Marika Alesmaa, Katrin Pihlas, Hans Teiv, Rainer Maripuu ja Priit Nurk.

Aastaid Saare maavalitsust juhtinud Hans Teiv töötab Tallinnas Ramboll Eesti AS-i energia ja sadamate valdkonnajuhina. Marika Alesmaa on Kõljala POÜ lüpsja ja naiskodukaitsja, kes peab Kaarma vallas talu ja armastab rallit sõita.

Setumaalt pärit, kuid 20 aastat tagasi Saaremaale elama asunud Katrin Pihlas on Kärla vallas asuva Peetri turismitalu perenaine ja ettevõtlik naine, kes rajas 13 aastat tagasi saarel esimese loomapoe.
Rainer Maripuu on Kaarma vallas tegutsev ettevõtja, kellele kuulub endise Pähkla riigimõisa aladel asuv Pähkla Kalapüük. Samas on Maripuul valmis saamas ka vähikasvandus. Leisi vallas elava Priit Nurga põhitegevus on haljastuse hooldus, ka on ta ettevõtliku mehena rajanud oma talu juurde kämpingukompleksi. Väikestviisi tegeleb Nurk ka forellikasvatusega ja käib jahil.

Hans Teiv ütles Saarte Häälele, et tema jaoks oli saates osalemine uus ja põnev kogemus. Kuigi huvi oli tal söögivalmistamise vastu oma sõnul juba varem, andis saade veel ühe tõuke.
“Eriti tänapäeval, kui asjad kallinevad. Näiteks kui õppida seda, kuidas kiiresti ja säästlikult kõhtu täita, siis uurid erinevaid võimalusi selleks ja oskusi,” rääkis Teiv, kelle sõnul on tähtis kasutada just kohapealseid, saaremaiseid tooraineid.

Vastates küsimusele, kas närv ka sees oli, et äkki mõni toit ei tule välja, sõnas Teiv muheledes, et seda vahest mitte. “Seal on ju ajafaktor, peab tegema päris palju asju korraga ning loomulikult on hea, kui on nii kaadris kui väljaspool seda abilisi,” ütles Teiv.
Peetri turismitalu perenaine Katrin Pihlas lausus, et kuna ta oli just alustanud oma puhketaluga, siis leidis, et miks mitte osaleda, kuna see oleks puhketalule parim reklaam.

“Igal juhul sain juurde ühe positiivse kogemuse, teiste osalejate näol sõpru juurde ja tärkas ka rohkem huvi kokkamise vastu,” tähendas Pihlas.
Saate produktsioonifirma OÜ Filmimees peatoimetaja Raimo Kummer ütles, et kuna sel aastal ei olnud saates osalemiseks avalikku casting’ut, siis leiti kõik saates osalejad kohalike inimeste, kas siis omavalitsuse töötajate, kultuuritöötajate või muidu aktiivsete tegelaste abiga.

Küsimusele, kuidas salvestused Saaremaal läksid, vastas Kummer, et tema ise oli kohal viimasel võttel ning siis oli Saaremaal kõik hästi ja kena. “Keegi tülli ei läinud, kõik sai ilusti linti ja võitja selgitati välja,” rääkis ta, kinnitades, et saarlased on toredad inimesed.
“Nad on natukene humoorikama ja lahedama olemisega kui mõne teise Eesti piirkonna inimesed. Neil on alati naeratus näol ja väike nali kuulub asja juurde,” tähendas ta.
Saade salvestati septembri keskel. Esimene kostitaja, kelle juures viisik kogunes, oli Hans Teiv.

Nagu öeldakse saate sissejuhatuses, ei puudu Hansu kui tõelise gurmaani õhtusöögilaualt kallid veinid ja eliitrestorani sobivad delikatessid.
Saaremaa kokkajad on TV3 eetris 16.–20. jaanuarini. TV3 pressiesindaja Annely Adermanni sõnul on sel hooajal saadet vaadanud 93 500 inimest. Saaremaa rahvas on saatesarjas kolmandat korda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 269 korda, sh täna 1)