Leisi komando mehed päästsid kukkunud mehe (12)

Möödunud reedel mõistis Leisi vallas elav perekond, kui oluline on praegu sulgemisohus olev päästekomando, sest Leisi komando mehed jõudsid abivajajani vaid mõne minutiga.

Porisel karjamaal vastu teravat kivi kukkunud ja külmale porisele maale lamama jäänud mehe aitasid kiirabisse viia just Leisi päästjad.
“Kui kiirabil võttis kohaletulek aega üle poole tunni, siis Leisi päästjad olid kohal mõne minutiga,” ütles Saarte Häälele kannatanu tütar Tiina Mägi, kelle isaga reedel Leisi aleviku lähedal õnnetus juhtus.

“Kui siseministeeriumi või päästeameti juhtide oma peres sarnane õnnetus juhtuks, siis nad saaksid ehk aru, mida tähendab kiire abi mistahes õnnetuse korral,” selgitas Tiina Mägi, kes tänab kõiki Leisi päästekomando tublisid ja kiireid mehi ning loodab, et komando jäetakse alles.
Tiina Mägi pere jaoks raske õnnetus juhtus reedel, kui isa läks karjamaale loomi söötma. Maa oli väga libe ja mees kukkus väga õnnetult – küljega vastu teravat kivi ning sealt märja ja porise maa peale. Mees kutsus ise päästjad appi.

“Kohutava valu tõttu ei olnud tal võimalik liigutada, samas ei pääsenud kiirabi õnnetusekohale ligi,” rääkis tütar. Tema sõnul olid aga kohe abi andmas Leisi päästekomando mehed. Meedikud ei saanud ilma nende abita meest ka kanderaamile, nad ei teadnud ju, kui suured on vigastused.
Tiina Mägi sõnul mõtles ta pärast lausa hirmuga, et Leisi päästekomandot tahetakse likvideerida. “Päästjate mujalt kohalejõudmine oleks võtnud veel üle poole tunni aega, aga siis oleks ehk juba hilja olnud,” arvas vigastada saanud mehe tütar.

Nii Leisi rahvas kui ka vallajuhid on öelnud, et Leisi komando peab alles jääma.
Vallavanem Ludvik Mõtlepa sõnul ei saa ühtede inimeste heaolu tõsta teiste inimeste arvelt ning kui ministeerium komando sulgeb, siis Leisi kandi inimeste olukord paremaks kohe kindlasti ei lähe, pigem ikka halvemaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)