Torgus püüeldakse koostöö poole (2)

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) vastloodud Sõrve osakonna eestvedamisel on Torgu vallavalitsusele tehtud mitmeid koostööettepanekuid. Vallavanem Tiit Põllu sõnul on igasugune koostöö teretulnud.

Kolmest punktist koosnevale koostööettepanekule on alla kirjutanud lisaks sotsidele veel Saaremaa muinsuskaitse selts, valimisliit Taga-Sõrve Kodanik, Sõrve Tuleviku Selts ja Jämaja koguduse õpetaja Anu Konks. Peamiselt soovitakse saada kokku ja erinevaid valupunkte arutada.
Näiteks palutakse vallavanemal korraldada jaanuaris kokkusaamine, arutamaks Torgu endise koolimaja probleemi, ja soovitakse näha, mis seal praegu toimub.

Kohalik demokraatia

“Eriti huvitab meid teine korrus (ca 10 ruumi) ja allkorrusel asuv puidutöökoda ja spordisaal. Torgu Puhkemaja kasutuses olevad köök, söögisaal ja magamistoad – need ei ole meie huvi,” kirjutavad ettepaneku koostajad vallavanemale ja nõuavad, et koolimaja tuleb kasutusse võtta veelgi aktiivsemalt. “Saame siis kokku, arutame, mõtleme, teeme ettepanekuid, see ongi kohalik demokraatia,” seisab kirjas.

Torgu vallavanem Tiit Põld ütles Saarte Häälele, et kohtumine toimub jaanuaris. Ta lisas, et hea on tõdeda huvi koolimaja vastu, ja võrdles seda lausa Tallinna linnahalliga, mis laguneb. “Kui Tallinna linnahall seisab nukralt ja ei leia rakendust – võib-olla lagunebki ära –, siis meie endise koolimaja vastu on tõesti tervitatavalt suur huvi.”

Teine ettepanek, mida on nimetatud “Iga kuu 3 tundi” sisaldab soovi, et vallavanem leiaks igas kuus ühel teisipäeva õhtul kolm tundi erinevate teemade arutamiseks. “Omavahel rahulikus ja konstruktiivses õhkkonnas vesteldes ja küsimustele vastates võiks selgeks rääkida paljud arusaamatused. Mis küsimusi seal arutada, need saadame vallavanemale eelnevalt, et ta saaks ette valmistada,” kõlab ettepanek.

Valmis kohtuma

Tiit Põld ütles, et ta on küll iga päev vallamajas ja uksed on lahti, kuid kui soovi on, siis iga kuu 3. teisipäeva õhtul võib kokku saada küll.
Kolmanda punktina toodi ära SDE Sõrve osakonna soov kasutada vallavolikogu saali kord kuus oma kooskäimisteks. Plaanis on punti kutsuda nii Keskerakonna kui ka valimisliidu Taga-Sõrve Kodanik volikogu liikmeid ja külalisi.

“Kuna vallamaja kütab küllaltki kallis naftakatel ja soojusega ei ole probleemi, siis arvame, et üks kord kuus seal ainult volikogu istungit pidada ei ole otstarbekas,” arvatakse saali kasutamise kohta.
Seda teemat kommenteerides ütles Põld, et selle loa saab anda siiski vallavolikogu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)