Puuoks lömastas matuseauto (10)

Puuoks lömastas matuseauto

KAS AUTO MAHAKANDMISELE? Ainus kannataja õnnetuses oli Volvo matuseauto, mille asemel kutsuti kirstule järele teine sõiduk ja matus võis jätkuda. Fotod: Evely Aavik

Loetud hetked enne seda, kui Kuressaare Laurentiuse kirikust toodi eile päeval välja puusärk lahkunuga, prantsatas kadunukest oodanud matuseauto katusele pirakas puuoks.

Tormisest ilmast tingitud õnnetust võib pidada tõeliselt õnnelikuks, sest samahästi võinuks suurele oksale ette jääda suvaline kiriku kõrval kõnniteel jalutanud inimene või siis terve matuseliste seltskond.
Matuseauto juht Hubert Koplimäe pääses õnnetusest tänu sellele, et läks kirikusse vaatama, kas teenistus hakkab lõppema. “Tavaliselt istun ja ootan autos, kuid seekord läksin vaatama, kas matuselised hakkavad juba tulema,” rääkis Koplimäe, keda teavitas autoga juhtunud õnnetusest Kuressaare abilinnapea Argo Kirss.

Kirss oli õnnetuse hetkel postkontoris ning kuna kedagi kiriku ees autos ei olnud ja käimas oli matuseteenistus, otsustas ta juhtunust kirikusse teatada. “Oleks olnud halb, kui matuselised kirstuga välja tulevad ja siis avastavad, et autoga sõita ei saagi,” nentis abilinnapea, kes kutsus teed vabastama Kuressaare Linnamajanduse töötajad.
“Minu praktikas ei ole sellist asja varem juhtunud,” ütles asendusautoga kohale sõitnud matusekorraldaja Rudolf Sepp, kes oma sõnul loodab, et ka kindlustusfirmaga saadakse kokkuleppele.

“Arvestades ilmastikuolusid on see ju arusaadav,” oli matuseline, sõpra ära saatma tulnud Sulev Metshein üsna leplik, nimetades seda asjaolude kokkulangemiseks.
Õnnetus pöörab aga Saare matusebüroo töö täielikult pea peale ning on karta, et ees ootavad raskused, sest jõuda ühe autoga kõikidele matustele on pea võimatu.

“Jumal tänatud, et autojuht autos ei istunud,” ütles Saare matusebüroo juhataja Helju Välisson, kelle sõnul on kõige tähtsam siiski see, et ükski inimene kannatada ei saanud. “Me oleme suures mures,” lausus Välisson, lisades, et praegu on matuseid palju ja mõlemad autod on iga päev käigus olnud.
“Neljapäeva oleme saanud juba ära organiseerida, aga mis edasi saab, ei oska veel öelda,” ohkas Välisson.

Evely Aavik, Ain Lember

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)