Kirik läheb remonti

Eeloleval pühapäeval on Kuressaare Laurentiuse kiriku jumalateenistus mõnevõrra eriline, sest pärast seda suletakse kirik kolmeks kuuks.

Nimelt hakatakse kirikus juba esmaspäeval uut põrandat panema ning järgmised kolm kuud toimuvad jumalateenistused kogudusemajas (Kauba 5). Kirikuõpetaja Anti Toplaan ütles end uskuvat, et ülestõusmispüha jumalateenistuse saab ehk pidada juba äsja remondi läbi teinud kirikus.
Pühapäevasel jumalateenistusel annab Soome linna Espoo toomkoguduse delegatsioon oma sõpruskogudusele üle ka kingituse – suure kandelaabri mälestusküünalde jaoks. Taolist suurt küünlajalga Laurentiuse kogudusel varem ei olnudki.

Pärast jumalateenistust annab SA Eesti Kunsti Toetusfond juhataja Liis Klaar Laurentiuse kogudusele üle tšeki väärtuses 3200 €, mis on annetus altarimaali restaureerimiseks. Eesti kunsti toetusfond on esimene ja siiani ainus registreeritud eesti kunsti toetav fond, mille eesmärk ongi eesti kunstipärandi säilitamine. Klaari sõnul alustasid nad eesti kunstnike tööde taastamisest muuseumi hoidlates, kuid nüüd on nad oma südameasjaks võtnud kirikute kunstiväärtuste taastamise.

Pühapäeval pärast jumalateenistust võetakse Laurentiuse kiriku altarimaal “Kolgata” maha ja viiakse Tallinna restaureerimisele. Kiriku uks jääb suletuks kolmeks kuuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)