Juhtkiri: Torgu arenev poliitmaastik (10)

Juhtkiri: Torgu arenev poliitmaastik

 

Sõrve säärelt kostab üsna tihti omavahelist nagistamist ja mõne inimese häälekat muret erinevate asjade üle.

Viimasel ajal on Torgus vägagi elavnenud mitmesuguste kodanikeühenduste ja mittetulundusühingute tegevus. Näiteks opositsiooniline valimisliit Taga-Sõrve Kodanik kogus viimastel kohalikel valimistel päris korraliku häältesaagi ja surus end vallavolikokku ammusest ajast võimul olnud Rahvaliidu ja Keskerakonna sugemetega nimekirjade kõrvale. Enamust ei saadud, kuid sellele üsna lähedale jõuti.

Nüüd on loodud ka sotside rakuke ja aktiviseerunud on ka teised ühendused, kes tegid vallavalitsusele ettepaneku kokku saada ja asju arutada. Kindlasti on ühine asjaajamine tänuväärsem tegevus kui ühe või kahe inimese konfliktse tooniga sõnavõtud.

Loodetavasti on kõik vallale tehtud ettepanekutele allakirjutanud ka ihust ja hingest täis soovi asju parandada ja koostööd teha, mitte olla lihtsalt kellegi sabas sörkija. Kui tõepoolest suudetakse ühiselt asju paremaks teha, poleks kellelegi vahest üllatuseks, et juba pea aasta pärast toimuvatel valimistel on Torgu poliitmaastik hoopis teist nägu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)