Pöide aasta pensionär on Aaser Palu

Jõulukuu lõpus Tornimäe rahvamajas toimunud eakate peol kuulutati välja Pöide valla 2011. aasta pensionär, kelleks osutus Ardla külas elav Aaser Palu.

“Naabrid, kes Aaseri kandidaadiks seadsid, hindavad eelkõige tema ääretut abivalmidust, samuti kannatlikkust, töökust ja tagasihoidlikkust,” ütles Pöide valla sotsiaalameti juhataja Aili Ansper, lisades, et esitati kaks tugevat kandidaati. Valiku tegid eelmistel aastatel tunnustatud inimesed.

Ansperi sõnul on kandidaate enamasti esitanud eakad ise. Tiitliga kaasnevad väike kingitus, lilled ja tänukiri. Ansper märkis, et kuni jätkub tublisid inimesi, keda teistele eeskujuks seada, seni tasub neid ka tunnustada.
Ettevõtmine sai alguse pensionäride ühenduse ja sotsiaaltöötajate koostööst. Kandidaatide ülesseadmisel ja otsuste vastuvõtmisel on sõnaõigus ikka eakatel endil. Aasta pensionär on igal aastal välja kuulutatud aasta lõpus toimuval valla pensionäride peol.

Pöide vallas valiti aasta pensionäri üheksandat korda. Ettevõtmise eesmärk on tunnustada tublisid ja tegusaid eakaid inimesi. Eelnevalt on aasta lõpus toimuval pensionäride peol tunnustuse pälvinud Aino Sirp, Marta Linna, Ingla Leis, Aino Pruul, Meta Room, Elvine Paju, Aksel Reinmets ja Aili Juhkam.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)