Pilt elust: Kui poeg elab kapi taga (7)

Avar pööningutuba, aga väga soe, sest vähemalt ahi on uus. Uued on ka moodne televiisor ja arvuti.

Ema ja poja elamist lahutab suur riidekapp. Ema on töölt tulnud. Kuigi pensionieas, käib ta tööl. Töökoht on poja nimel, nii on pojal haigekassa kindlustus ja läheb kirja ka tööstaaž.
Poega pole kodus. Ema on väga väsinud ja kurb, ta tunneb, et ei jaksa enam tööl käia. Kui ema hakkab pojale tööotsimisest rääkima, läheb too lihtsalt välja.

Ema räägib: “Minu eksmees süüdistab kõiges mind. Mees oli suur ja tugev, käis mitme kohaga tööl, tegi sporti, sõitis rallit. Mina olin selline kleenuke ja kehvake. Mees tahtis poissi igale poole kaasa võtta, mina ei lubanud, kartsin, et paneb poja ralliautosse, ta oli mul ainuke, rohkem lapsi ma ei saanud. Lõpuks leidis mees uue naise, endasuguse, tugeva ja sportliku. Kohus määras lapse mulle.

Pojal oli väike kõnedefekt, mille kogenud logopeed oleks kindlasti välja ravinud, aga me elasime maal. Kõnekonaruse pärast hakati teda koolis kiusama, ka üks õpetaja ei sallinud teda, tahtis ta oma koolist ära saata. Poiss nuttis: “Ma ei taha teise kooli!”
Matemaatikat ta pea jagas, reaalainete õpetaja kaitses teda ja poiss jäeti oma klassi. Matemaatika lõpueksami tegi poeg viiele, ühena vähestest.
Tahtsin, et ta läheks keskkooli, aga tal olid kooliga väga halvad kogemused, proovis kaugõppes, aga püsivust ei jätkunud.

Siis läks tööle, aga seal olid väga mürgised liimid ja kemikaalid, sattus mürgitusega haiglasse. Proovis veel siin-seal, aga tal pole ju mingeid oskusi. Nüüd istub juba aastaid kodus, poole ööni on arvutis, seejärel magab lõunani.

Kuni ma tööl käin, saame hakkama, aga ma ei suuda enam. Eksmees riidleb minuga: “Sina kasvatasid poisist kapitaguse!”
Otsisin talle sõbra, poisi, kes mootorrattaõnnetuse tagajärjel on ratastoolis. Öeldakse ju, et aita neid, kes sinust veelgi nõrgemad. Minu poiss on talle jalgade eest. Aga sõber on õllelembene. Poeg käib poes ja on hakanud ka ise jooma, see teeb väga suurt muret.

Mul on süda haige. Mis temast siis saab, kui mind enam ei ole?”
Kelle süül sai poisist, kes tegi matemaatika lõpueksami viiele, kapitagune?

Elmi Epro

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)