Elanike arv vähenes aastaga 139 võrra

Elanike arv vähenes aastaga 139 võrra

11 AASTAT: Kuidas on langenud maakonna elanike arv viimase 11 aastaga, näeb Saare maavalitsuse perekonnaseisuametnike koostatud tabelist.

Eelmise aasta jooksul vähenes Saare maakonna elanike arv negatiivse iibe ja väljarände tõttu 139 inimese võrra ja oli aasta lõpuks 35 581.

Aasta jooksul registreeriti Saare maakonnas 351 sündi ja 405 surma ehk negatiivse iibe tõttu vähenes elanike arv 54 inimese võrra.
Samal ajal vähenes elanike arv rände tõttu veel 85 inimese võrra, sest maakonda asus elama 1215 inimest, kuid mujale elama lahkujaid oli 1300.

Suurimaks elanike kaotajaks oli mullu Kuressaare linn, mille elanike arv oli aasta lõpuks võrreldes jaanuariga vähenenud 120 võrra. Seejuures oli Kuressaares sünde surmadest rohkem (vastavalt 148 ja 124), kuid mujale lahkujaid oli see-eest koguni 134 võrra rohkem kui linna elama asujaid. Kuressaares elas aasta lõpuks 14 588 inimest.

Kõige suurem oli negatiivne iive eelmisel aastal Muhu vallas, kus surmasid oli sündidest 20 võrra rohkem. Samas oli Muhus ränne 22 inimese võrra positiivne ja aasta kokkuvõttes kasvas elanike arv kahe inimese võrra.
Aasta suurim võitja oli aga kahtlemata Kaarma vald, kus elanike arv suurenes 80 võrra – sellest oli positiivse iibe osa 7 inimest ja sisseränne 73 inimest. Aasta lõpuks oli Kaarma valla elanike arv 4610.

Maaomavalitsustest oli suurim kaotaja Orissaare vald, kus aasta lõpuks oli elanike arv vähenenud 25 inimese võrra ehk 1969-ni. Orissaares oli aastaga, võrreldes sündidega, 14 surma rohkem ja väljarändajaid 11 võrra rohkem kui valda elama asujaid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)