Ärirahvas sukeldub kalandusse (1)

Saaremaast on kujunemas oluline kala- ja vähikasvatuspiirkond, sest sinna läheb nii rahaliselt kui ka objektide arvu poolest kolmandik PRIA toetustest.

Kalakasvatusärisse on sukeldumas ka näiteks endine kinnisvaramaakler Janek Mesipuu ning passiivsete investoritena maksukonsultant Ivo Raudjärv ja vandeadvokaat Veli Kraavi, kirjutab Äripäev.
Eelmise aasta lõpus avalikustas PRIA vesiviljeluse investeeringutoetuse 19 saajat. Kõige enam vesiviljelusettevõtteid on koondunud meie suurimale saarele, lisaks tegutsevatele kala- ja vähikasvandustele rajatakse sinna lähiaastail mitu uut.

“Saarlaste elulaad soosib kalaga tegelemist ja nii väikesel territooriumil ei ole palju muid väljavaateid teisiti omale elatist teenida,” kommenteeris saarlaste suurt huvi kalakasvatuse vastu PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilves.

Äripäev Online

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)