Ott Tänak: minu aeg alles tuleb (1)

Ott Tänak: minu aeg alles tuleb

OMA RALLIKLUBIS: Ott Tänak uudistab Kärlal omanimelises ralliklubis autot, millega hakkab sõitma Rasmus Uustulnd. Foto: Raul Vinni

Kärla aleviku servas asuvatest garaažidest on ühel suur punane uks. Nagu näitaks teed, et siin on see õige koht. Tõepoolest, seda ta ongi. Oti ralliklubi diivanil istub Ott ise. Ütleb oma tagasihoidlikul moel vaikselt tere ja läheb kuskile taharuumi vaatama, kuidas garaažis mühisevat soojuspumpa intervjuu ajaks natuke vaiksemaks keerata.

Mõne asja peale on veider mõelda. Näiteks sellele, et see täiesti tavaline noor inimene oleks peaaegu tulnud maailmameistriks. Ning juba paari kuu pärast kihutab ta kuskil kaugel maailma teises otsas võidu maailmanimedega, meestega, kes tavainimese jaoks eksisteerivad vaid internetis, leheveergudel ja televiisoriekraanil. Tänak tunnistab ise, et just mööduv aasta oli tema jaoks olulise tähtsusega karjääri uuele tasemele astumiseks. Pikk tee on siiski veel minna.

Hakkame siis traditsiooniliste aastalõpuintervjuude vormis pihta. Kuidas su lõppev aasta möödus?
Läks hästi, ma arvan. Võib-olla natuke jääb kripeldama, et MM-sarja ära ei võitnud. Eks muidugi oodati, et oleksin pidanud võitma. Ise aasta algul sellesse nii väga ei uskunud. Läks siiski nii, et võimalus oli.

Oli maailmameistritiitlist ilma jäämine sinu jaoks suur pettumus?
Ei. Mitte väga. Lõppude lõpuks ei muutnud see minu jaoks eriti palju. Mul on veel aega edasi minna. Sain oma järgmise sammu ära teha. Uuel aastal saan WRC-ga sõita. Aga kindlasti oleks see meeskonna jaoks hea müügiargument olnud, kui oled maailmameister.

Mis siis ikkagi puudu jäi?
Ma ei tea, mis seal puudu jäi. Punkte jäi puudu (muigab).

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)