Haigla lasteosakond sai jõulukingiks mänguasju

Haigla lasteosakond sai jõulukingiks mänguasju

NAERATA OMETI! Jõulukingi Kuressaare haigla lasteosakonnale võtab Angelina Pruunlepalt vastu põetaja Tiiu Kaslaskene. Foto: Egon Ligi

Jõulude eel kinkis mittetulundusühing Naerata Ometi Kuressaare haigla lasteosakonnale mänguasju. Heategevusorganisatsiooni ettevõtmine sai teoks projekti “Jõulud haiglas” raames, mille tarvis pani lelud välja Juku mänguasjakeskus.

Mittetulundusühingu Saaremaa eestvedaja Angelina Pruunlep ütles Kadi raadiole, et jõuluprojektist sai tänavu üle Eesti osa ühtekokku kaksteist haiglat. Saare maakonda jõudis Naerata Ometi heategevuslik projekt esmakordselt ja seda lootuses, et ehk aitavad mänguasjad lastel haiglas aega rõõmsamalt veeta.

Jõulukingi MTÜ-lt vastu võtnud põetaja Tiiu Kaslaskene tõdes, et haigla lasteosakonnas on mänguasjaabi alati oodatud, kuna lelud kipuvad ikka mingi aja jooksul katki minema või mängija taskusse ununema.
“Mänguasju on meil väga vaja, sest kui näiteks lapsel verd võetakse, saab nendega tema tähelepanu ebameeldivalt protseduurilt kõrvale juhtida. Samuti käivad lapsed teistest haigla osakondadest lasteosakonnas mängimas,” rääkis põetaja.

Ta lisas, et lastele meeldivad just lihtsamad mänguasjad, mis on patareidega, teevad häält või nupu vajutamisel vilguvad. Kalleid, mitmest tuhandest tükist koosnevaid puslesid ei pane põetaja sõnul haigla lasteosakonnas keegi kokku, kuna osakonna patsiendid on enamasti alla 15-aastased lapsed.
“Küll lähevad lastele nii-öelda hästi peale lihtsamad või puidust pusled. Samuti tuleb kasuks, kui mänguasi on kergesti pestav, kuna neid tuleb desinfitseerida,” märkis Tiiu Kaslaskene.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 57 korda, sh täna 1)