E-laevapileti ostjad pääsevad broneerimistasust (14)

Majandusministeeriumis valmis eelnõu, mis kaotab 1. märtsist ära broneerimistasu internetist ostetud Väinamere laevade piletitel ning piirab senist broneerimistasu.

E-piletimüügisüsteemi kaudu ostetava pileti broneerimistasu võrra odavamaks muutumine suurendab oluliselt e-piletite ostmise mahtu, millel on positiivsed mõjud parvlaevaliinidele tervikuna, põhjendatakse kavandatavat muudatust e-õiguses.

E-piletite osakaalu suurenemine peaks vähendama piletite müügikoormust sadamakassades ning muutma seeläbi parvlaevale pääsemise sujuvamaks. “Samuti võimaldab suurem e-piletite ostumaht paremini suunata reisijatevooge – reisijatel on e-piletimüügisüsteemi kaudu ülevaade laevade täitumuse kohta ning võimalus oma reisi planeerida ajale, kui reisijatevoog on väiksem –, tulemusena väheneb lisareiside tegemise vajadus eelkõige suvistel tippaegadel,” seisab seletuskirjas.

Eelnõus on ka sätestatud broneerimistasu suurim lubatud suurus, 1,6 eurot ühe sõiduki kohta. Broneerimistasu annab õiguse kasutada sadamas parvlaevale sõiduks eelisjärjekorrarida.
Kõrgeima broneerimistasu määratlemise tulemusel väheneks broneerimistulu sadama piletimüügikassades sooritatud broneeringute korral 7000 euro võrra. E-piletimüügisüsteemis broneerimistasu likvideerimine vähendab tulu 250 000 euro võrra, samas väheneb kulu lisareiside teostamise vajaduse vähenemise tõttu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)