Saaremaa nõiakaev üllatas jõulukuul (11)

Saaremaa nõiakaev üllatas jõulukuul

Foto: Aare Laine

Leisi valla Laugu turismitalu nõiakaev sai huviliste magnetiks mullu aprillis, kui Saarte Hääl sellest kristallselget vett välja purskavast kaevust teada andis. Nüüd üllatas peremees Uku Sillaste ehitatud seenekujuline maakividest sammas jõulukuise veepurskega nii pererahvast kui ka külalisi.

Nädalavahetusel Saare maakonna kodukaunistamise tunnuskirja pälvinud talunikud Annika Vallau ja Uku Sillaste kutsusid žürii liikmeidki jõuluimet vaatama. Peremehe sõnul avaldas kaev otsustajaile omal viisil vist tänu, hakates pärast tunnustuse avaldamist oma erakordset väge näitama. “Meilegi näib see uskumatuna,” imestas Uku Sillaste.

Möödunud aasta 6. aprilli Saar-te Hääl andis teada, et mõned aastad tagasi talu ostnud Annika Vallau ja Uku Sillaste lasid maja ette puurkaevu rajada, et vesi majja tuua. Sealt kuue meetri sügavusest allikavesi neid oma purskega meeldivalt üllataski.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 119 korda, sh täna 1)