KG-s toimus kolmesaja osalejaga võimlemispidu (1)

KG-s toimus kolmesaja osalejaga võimlemispidu

PÜRAMIID: 9.b klassi poisid on püramiidi püsti saanud. Foto: Gert Lutter

Kuressaare gümnaasiumi traditsiooniline võimlemisvõistlus koondas 14. detsembril võimlasse ligi kolmsada võistlejat IV–XII klassist. Üritus lõpetas ühtlasi ka kooli võimlemisveerandi.

Võimlemisvõistlusel on KG-s väga pikk ajalugu. Aastaid tagasi võistlesid nii tüdrukud kui ka poisid sportvõimlemises, kuid nüüd tuleb tüdrukutel juba kolmandat aastat esitada omaloominguline rühmvõimlemiskava vahendiga (pall, rõngas, lint, hüpits) ja poistel püramiid koos akrobaatiliste harjutustega.

Võistelda võivad kõik õpilased alates 4. klassist, kuid loomulikult eeldab võimlemiskava koostamine ühiseid jõupingutusi, koostöövalmidust, proovides osalemist jpm. Kavade koostamisel on alati nõu ja jõuga abiks nii kehalise kasvatuse õpetajad kui ka klassijuhatajad.
Tänavusel võistlusel oli osalejaid tunduvalt rohkem, eriti põhikooli astmes. Tublimad klassid alustasid harjutamist juba novembri keskel, kuid ka hilisemad “ärkajad” said kava õigeks ajaks valmis!

Poiste kavades hindas žürii püramiidi koostamise oskust ja leidlikkust ning akrobaatiliste elementide tehnilist täitmist. Tütarlaste puhul aga iluvõimlemisvahendi õiget kasutamist, emotsionaalsust, kava sooritamist üheaegselt ja muusikasse.

Parimad said loomulikult auhinnad ja ei puudunud ka eriauhinnad jõulisematele poistele ja graatsilisematele tüdrukutele. Juba kolmandat aastat valis kooli õpilasesindus ka võistluse säravamad tähed – kaunima neiu ja mehisema noormehe.
Kokkuvõttes olid tütarlastest parimad 5.a, 8.a ja 12.b, noormeestest 6.b, 8.b ja 12.b.

Annely Oolup
KG kehalise kasvatuse õpetaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)