Teele Viira ja Priit Uustulnd püüavad Eesti Laulul võitu (51)

Teele Viira ja Priit Uustulnd püüavad Eesti Laulul võitu

LAULULOOJAD: Saarlastel tasub Eesti Laulul pöialt hoida. Teele Viira ja Priit Uustulndi laul “City Nights” on jõudnud 20 parema hulka. Foto: erakogu

Eesti suurima laulukonkursi 20 parema hulka pääses ka Teele Viira lauluga “City Nights”. Paraja üllatusena tuli, et loo autor on muusikaringkondades suhteliselt tundmatu saarlane Priit Uustulnd.

“Ta on saanud väga hea laulu endale,” kommenteeris Eesti Laul 2012 juht Heidy Purga Teele Viira jõudmist lauluvõistluse poolfinaali. Laule esitati konkursile 159.
Lisaks koostööle Uustulndiga osaleb Teele Viira (23) ka Rolf Roosalu grupis POP Maniacs.

Teele Viira ütles Saarte Häälele, et laulukonkursile jõudmine oli paras juhus. “Priit kutsus mind lihtsalt laulma, et äkki teeme midagi koos. Mitme prooviga sündis see lugu ja kui valmis oli, siis mõtlesime, et muud targemat ikka pähe ei tule, kui see Eesti Laulule saata, rääkis Viira.
Priit Uustulnd (34) kinnitas, et just nii see kõik oligi. “Teelega oli asi lahedalt lihtne,” võttis Uustulnd asjakäigu kokku.

Priit Uustulndil oli loo alge olemas ja mingil hetkel tuli teadmine, et muusika sisse oleks vaja üht naishäält. “Tundsin ühtäkki, et see lugu lausa karjub võimsa ja ägeda naisvokaali järele. Helistasin Teelele ja pakkusin idee välja,” rääkis ta. Igapäevaselt kinnisvaraäris tegutsevat Priit Uustulndi avalikkus muusikaloomisega ei seo, kuid ta ise ütleb, et on seda teinud juba mõnda aega. Teada on, et Uustulnd tegi viisijuppe juba sel ajal, kui ta 90. aastate keskel Kuressaare gümnaasiumis õppis.

“Tegelikult on see muusika loomise teema minu sees kogu aeg tiksunud. Vahel valjemini, vahel vaiksemalt,” rääkis Priit, kelle isa on kirjamehest laevakapten Lembit Uustulnd ja vanaisa oli legendaarne Saaremaa kirjanik ja laululooja Albert Uustulnd.
Hakanud paar aastat tagasi muusikategemist tõsisemalt võtma, tegi ta peamiselt remikse ja on nüüd lõpuks oma paladeni välja jõudnud. Eesmärk, et nüüd peaks massidesse murdma, pole tema sõnul muusikategemise juures põhiline olnud.

Poolfinaali koht saavutatud, ei saa aga nüüd olla muud sihti, kui aina kõrgemale rühkida. Teele Viira jääb siiski tagasihoidlikuks ja ütleb, et pole veel kuskile jõutud ja enne ei maksa üldse rääkida, kui pole laval käidudki.
Priit Uustulnd ütles, et muusika tegemine ja kuulamine on tema jaoks üks paremaid lõõgastumisviise.
“Loon lihtsalt sellist muusikat, mis mulle endale meeldib ja välja tuleb. Kindlasti ei ole mul olnud peas idée fixe’i, et kui kasutan teatud seadeid, siis on võimalik suuremat kuulajaskonda võita,” rääkis Uustulnd.

 


 

EESTI LAUL 2012

• Korraldab ERR
• 20 paremat poolfinaalis (18. ja 25. märtsil)
• 10 paremat finaalis (3. märtsil)
• Võitja saab auhinnaks 2000 eurot ja õiguse esindada Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel Bakuus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 315 korda, sh täna 1)