Riigikohus jättis antiigivarga vangi (1)

Riigikohus ei võtnud eile menetlusse antiigivaras Kaido Kruusimäe kaitsja esitatud kassatsioonkaebust ning seega jäi jõusse varguste eest mõistetud neli aastat vangistust.

Kuressaare kohtumaja tunnistas Kaido Kruusimäe (43) süüdi mullu 11 talus toime pandud varguses.
Lisaks tunnistas kohus mehe süüdi kolmes sissetungimises ning suures koguses tulirelvade, laskemoona ja lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises. Kohus mõistis Kruusimäele kõikide kuritegude eest kokku nelja aasta pikkuse reaalse vangistuse.

Politsei tabas Kruusimäe mullu 22. septembril, kui ta sõitis maanteel rolleriga, kaasas suured kotid. Kinnipeetud mehe juurest leiti varastatud esemeid. Läbiotsimise käigus leiti tema elukohast veel üheksa jahipüssi, vintpüss ja revolver, soomustläbivat laskemoona ja suures koguses lõhkeainet.
Kruusimägi selgitas kohtule, et varastas vaid rahapuudusest ja suurest kollektsioneerimishuvist.

Kohtuotsuse jõustumisel tuleb tal tasuda menetluskulud, ekspertiisitasud ja hüvitada kannatanutele tekitatud kahju.
Kaido Kruusimäe sõnul tegi kohus temast oma otsusega retsidivisti, sest kui ta vanglast välja tuleb, on ta juba tõeline kurjategija. Kruusimägi kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kes jättis määratud karistuse jõusse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)