Jüri Mitt ei ole Torgu asjadega rahul (29)

Saaremaa üks staažikamaid taluturismi ettevõtjaid süüdistab Torgu valda, et viimane ei ole suutnud tagada Torgu koolimaja köögi kasutamist kogukonnaköögina. Tema sõnul on seal tegu ühe ettevõtja erahuvidega.

Jüri Mitt, kes varemgi on kriitiliselt suhtunud valla ja teiste vallas tegutsevate eraettevõtjate tegevusse, ei ole rahul sellega, et tema arvates on vallavolikogu andnud ühele ettevõtjale koolimaja köögi näol ligi miljonikroonise kingituse.

Sellise arvamuse on Mitt pannud Torgu foorumi kodulehele internetis. Ta küsib, milliste eriteenete eest on volikogu sellise otsuse teinud.
Miti sõnul ei ole valla vara kasutatud sihipäraselt, kuna koolimajas peaks sõlmitud lepingu järgi olema kogukonnaköök.
Jüri Mitt kahtlustab vallavanem Tiit Põldu valetamises, kuna viimane on köögiseadmete projekti tarbeks kirja pannud, et kogukonnaköök koolimajas tõepoolest tegutseb.

Kogu triangel käib mõned aastad tagasi suletud Torgu koolimaja köögi ümber, mis vallavolikogu otsusega on antud kasutada mitmele mittetulundusühingule. Need omakorda on allkirjastanud koostööleppe, et kööki kasutab peamiselt MTÜ Torgu Puhkemaja. Viimane on omakorda liitunud ka Saarte koostöökogu kogukonnaköökide programmiga, et saada kaasaegsemaid köögiseadmeid.

Torgu puhkemaja esines edukalt hiljuti Helsingis toimunud mardilaadal, kus nende tehtud leib läks hästi kaubaks ja mittetulundusühingu eestvedaja Triin Kivimaa rääkis ajalehele Saarte Hääl, et tellimusi on rohkem, kui täita suudetakse.
Kivimaa ütles nüüd Saarte Häälele, et Jüri Miti süüdistused kogukonna köögi mittetegutsemise kohta on alusetud. “Tegu on laimuga ja Jüri Mitt väänab tõde talle sobivas kontekstis,” lausus Torgu puhkemaja esindaja. Tema sõnul on majas toimuv 80 protsendi ulatuses seotud sealse köögiga. Toimuvad kogukonnale mõeldud üritused ja õpitoad.

Jüri Miti väited lükkab ümber ka Torgu vallavanem Tiit Põld. Oma sõnul on ta Mitti korduvalt vallamajja kutsunud, rääkimaks asjad selgeks ja leidmaks lahendusi.
“Siiamaani pole ta veel vallamajja jõudnud,” märkis Põld. Ta lisas ka, et viimasel vallavolikogu istungil oli nimetatud teema kõneks ning tema vallavanemana avaldas valmisolekut leping nelja koolimajas tegutseva MTÜ-ga lõpetada või tühistada, kui viimased nõus on.

Põld tõdes, et Jüri Mitt on oma vastuseisu ja kriitiliste sõnavõttudega valla arengute ja konkurentsi tekkimise kohta jätnud teatud mulje.
“Ilmselt ei soodusta see ka läbirääkimisi koolimaja seniste üürnikega, kuid ma olen jätkuvalt optimist valla arengu suhtes,” sõnas Tiit Põld.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 66 korda, sh täna 1)