Lahkus Ilari Meerits

23. novembril suri Stockholmis Mustjala valla aukodanik, valla esimese teenetemärgi saaja ja Võhma kultuuri- ja spordiseltsi auliige Ilari Meerits.

5. mail 1929. aastal Võhma külas Kuido talus sündinud Meerits põgenes 1944. aastal sõja jalust Rootsi. Göteborgi Chalmersi tehnikaülikooli lõpetanud Meerits töötas võõrsil 33 aastat ehituskonstruktorina.
1991. aastal külastas Meerits üle pikkade aastate taas kodusaart. Pärast seda on ta olnud siin sage külaline, toetades Võhma algkooli lapsi abipakkidega ja annetades Mustjala põhikoolile spordihoone avamisel 10 000 krooni spordiinventari ostmiseks.

“Ilari saatis lastele kõike: pliiatseid, pabereid, ranitsaid ja muid koolitarbeid. Ta toetas õpilaste ekskursioone, ostis Sädemetele esinemiskostüümid. Igal aastal ootasid lapsed jõulupeole “Rootsi jõuluvana”, kes saabus 40–50 pakiga,” meenutas vallavanem Kalle Kolter suure südamega abistajat.
Ilari Meerits toetas ka Mustjala muusikafestivale.
“Ilari oli hästi abivalmis inimene, kes andis oma koduvalla elanike heaks endast väga palju,” ütles Kolter.
Mustjala aukodanik Ilari Meerits sängitatakse Rootsimaa mulda 21. detsembril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)