Lasteaed kogus laadaga raha mänguasjade ostmiseks (5)

Lasteaed kogus laadaga raha mänguasjade ostmiseks

PALJU ILUSAID ASJU: Kirke Viigil, Sten-Markusel ja tema emal Kairit Sepal tuli üheskoos aru pidada ja otsustada, mida siis ikkagi osta. Foto: Egon Ligi

Kuressaare Pargi lasteaias käis eilse õhtu hakul tõeline laadamelu ühes ostjate, müüjate ja meelelahutajatega. Kõik heategevuslikul eesmärgil.

Pargi lasteaia saalis lustisid päkapikumütsid pähe tõmmanud lapsed ning laadalettide taga müüsid isevaaritatud kraami laste vanemad. Lasteaia direktori Riina Saare sõnul toimus jõululaat nende majas neljandat korda ja initsiatiiv on selleks tulnud lapsevanematelt endilt.
“Vanemad on kõik siin organiseerinud ja kogu tulu läheb rühmadesse mänguasjade ostmiseks, igasse rühma võrdselt,” kinnitas Saar. Tema sõnul loevad lasteaia hoolekogusse kuuluvad lapsevanemad pärast laata müügist saadud raha ise kokku ning otsustavad seejärel üheskoos, mida ja millisesse rühma ostma peaks.

Lasteaia saali üles seatud müügilettidel leidus nii maitsvaid koogikesi, küpsiseid, piparkooke kui ka isetehtud piparkoogitainast. Kõik kas laste, nende vanemate või lasteaia kokkade ja õpetajate segatud-küpsetatud. Niisamuti sai laadalt osta isetehtud jõulukaarte, kuu-seehteid ja kingitusi.
Nii mõnigi lettidele laotut hindava pilguga uudistanud lapsevanem mainis, et on varasematelgi aastatel leidnud sealt nutikaid jõulukinke ja -kaarte lähedastele inimestele saatmiseks. Nõnda et pole olnud tarviski mujale otsima minna.

Esimeste ostudega parasjagu õnnestunult ühele poole saanud Sten-Markus Sepa ema Kairit Sepp tunnistas Saarte Häälele, et esimesed ostud on küll kenasti tehtud, kuid teda käsivarrest sikutavast pojast oli näha, et mitmed ostud olid veel alles ees.
“Kõike vahvat ja head on veel puudu. Me alles alustasime,” naeris Kairit Sepp. “Nagu näha, saab lastel kannatus otsa, nad tahavad veel head ja paremat kokku osta.”

Piisavalt jagus laadamelus ka meelelahutust. Laadalt ostetud küpsetisi ja maiustusi sai aga soovi korral juba kohapeal proovida, sest avatud oli ka jõulukohvik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 61 korda, sh täna 1)