Muhu vald rajab linnuvaatlustorniga puhkeala (1)

Muhu vald tahab Rootsivere külla rajada puhkeala, mis pakub ka linnuhuvilistele võimalust vaadelda linde nii maalt kui merelt.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul tahab vald algatada detailplaneeringu ja alustada puhkeala ehitamisega juba järgmisel aastal. Puhkeala asub Väikese väina lähedal, vallale tagastatud Vahtna maaüksusel, mis on aastakümneid olnud Muhus armastatud ujumiskoht, kus meeldib käia just väikeste lastega emadel. Merepõhi on seal madal ja liivane ning vesi alati soe.

Muhu vald tahab laiendada puhkeala rannariba, panna randa riietuskabiinid ja rajada volleplatsi. Kavas on korrastada juurdepääsutee ja vana parkla, rekonstrueerida ja valgustada Vahtna sillale viiv munakivitee ning tähistada vana uisusadama kompleksi varemed.

Erilist tähelepanu pööratakse puhkekohas linnuhuvilistele. Lisaks linnuvaatlustorni püstitamisele ehitatakse Rootsiverre teisaldatav pontoonsild, soovijad saavad võtta kanuu või paadi ja vaadelda linde merelt.
“Linnud on tihti just kalda ääres ning paljudele lindudele ja pesitsusaladele avaneb parem vaade just merelt,” ütles Muhu valla arendusnõunik Mihkel Jürisson. Puhkealal pannakse üles ka infotahvlid Väikese väina lindude kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)