Peaministri parem käsi töötab varjus

Peaministri parem käsi töötab varjus

VASTUPIDI: Tavaliselt on Kairi varjus.
Foto: RauL Vinni

Eestis ei ole palju inimesi, kes võivad riigi peaministri kabineti uksest siis sisse marssida, kui neil parajasti vaja on. Kui seal ei ole ees just mõnda teist tähtsat inimest. Kairi Uustulnd (29) võib. Õigemini kuulub see tema ametikohustuste hulka. Peaministriga suhtlemine. Ning kui peaministri juures ongi tähtsaid inimesi, on ka tema tavaliselt seal. Taustal.

Neljapäeva hommikul kell 8.30 virutab Toompeal asuva Nevski katedraali kell sellise paugu, et kõigil läbi seenevihmase hommiku tööle ruttajail läheb samm poole pikemaks. Veerand tundi hiljem astub peaministri büroo juhataja ja valitsusjuhi nõunik Kairi Uustulnd Stenbocki maja uksest sisse. Tööpäev võib alata. Töövarjuga päev.

Kontrollimata ja kontrollitud

Kõik valitsushoonesse sisenejad suunatakse kohe läbivalgustamisele. Et selgitada, ega neil kotis või ihu küljes keelatud kraami pole. Kui kõlab “piiks”, kammib turvatädi käsiskanneriga. Nagu lennujaamas. Piiks!
“Ahaa, saapad!”
“Ahah.”

Juba klõpsutab peaministri nõunik kontsade klõbinal trepist üles ja uksest välja maja siseõue. “Need kõik on riigikantselei hooned,” ütleb ta ümbritsevaid maju näidates.

“Miks sind* ei kontrollita?”
“Ma olen kontrollitud,” muigab Kairi.
“Kuidas see juba vanas Roomas oligi? Ka sina, Brutus?”

Kairi muigab uuesti. Ta on Eestis vist ainuke inimene, kelle ametijuhendis on ühe ülesandena kirjas ka peaministriga suhtlemine ja viimaselt saadud info edastamine, kellele vaja. Ta on peaministri parem käsi.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 258 korda, sh täna 1)