Kes vana asja…

Õigeusukirik sai uue preestri ja küttidelt oodati varesejalgu

90 aasta tagune ajaleht Saaremaa kiitis oma esiküljel, et kohalikud kauplused peetakse nüüd juba õhtuti kella viieni lahti ning seda ennekõike kaupluste omavahelise võistlemise tõttu. Saaremaa loodab, et peatselt pööravad ennesõjaaegsed kuldsed ajad jälle tagasi ning ka tööline saab õhtul oma tarvidusi kauplustes õiendada.

Saaremaa annab teada aga ka rõõmusõnumi: nimelt on Kuressaare apostlik-õigeusu kiriku preestriks kinnitatud ja ametisse seatud preester Ristkok, kes ajalehe teatel on oma ametikutsele vastav oma lahkuse ja sõbralikkuse poolest ning tuntud ka kui tubli töömees.

Samas lehenumbris tuletatakse ka meelde, et Kaitseliidu kütisalkade liikmed aasta lõpuks oma kohust täidaksid ning annaksid salga juhatusele aastas 10 paari varese ja 3 paari kulli jalgu. Vastasel korral pidi iga kütt maksma trahvi iga paari jalgade mitteandmise eest 10 marka.

Aga detsembris 1921 oli kõrgendatud ka suhkru ning petrooliumi hindu ning lapsevanemaid manitseti oma võsukestel silma peal hoidma, et nad mitte järelevalveta merejääle ei läheks.

90 aastat vana Saaremaad luges Rita Loel

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)