Kuhu minna

Kolmapäev, 30. november

KINO
Divas kl 18 “Tõeline teras”. Pilet 4 €.

ÜRITUS
Raekeldris Kuressaares kl 16–19 avatud Päkapiku töötuba: piparkookide küpsetamine; jõuludeks sõbrapaela tegemine – mõnus kingiidee; lõhnavate jõulusüdamete tegemine. Korraldab Kuressaare noorte huvikeskus. Tasuta.
Lümanda kultuurimajas kl 19–21.30 jõulueelsed õpitoad meisterdamishuvilistele. Tule valmista oma kätega armsaid jõulukinke. Võimaluse korral võta kaasa töövahendid: pintsetid, väikesed käärid, lõikealus. Õpetaja-juhendaja Aive Bruhn.

Neljapäev, 1. detsember

KINO
Divas kl 15.30 ja kl 18.20 “Tõeline teras”. Pilet 4 €.

ÜRITUS
Kuressaare raekojas kl 17 Lucia laulukonkurss. Detsembri alguses valitakse Kuressaare raekojas Lucia kandidaatide hulgast üks neiu, kes Skandinaavia kombe kohaselt 13. detsembril (luutsinapäeval) valgesse riietatult ja tuledega pärga kandes jagab inimestele lootust ja usku, et aasta kõige pimedamale ajale järgneb valguse aeg. Kirikukontserdil esinevad Lucia 2011, Pärnu käsikellastuudio Agapella kontsertkoosseis (juhendaja Elo Kesküla), Kuressaare gümnaasiumi tütarlastekoor Vocaliisa (dirigendid Helle Rand ja Pilvi Karu), Saaremaa ühisgümnaasiumi tütarlastekoor Kressendo (dirigendid Mari Ausmees ja Riina Laanes). Tasuta.
Kuressaare keskväljakul kl 17 Päkapikujooks. Hiljem päkapiku disko. Korraldab Kuressaare noorte huvikeskus.
Valjala rahvamajas kl 11 jõuluootuse päev. Kavas: Valjala lasteaiapere jõulusoovide edastamine, proovitakse kätt kaunite ja omapäraste jõulukaunistuste valmistamisel, kuulatakse tähelepanelikult päästeameti ja maanteeameti esindajatelt infot ohutusnõuete kohta. Traditsiooniline jõululõunasöök. Ühislaulmine “Me laulame neid laule jälle koos” tuntud akordionisti mängu saatel. Korraldab Valjala pensionäride ühendus. Osalustasu 2 eurot.
Kuressaare Linnateatris 15. Pimedate Ööde filmifestival – Kuressaare PÖFF. Kl 19 näituse “Eesti filmiplakat 1965–2005” avamine. Kl 19.30 “Tee nagu teisedki”, Hafsteinn Gunnar Sigurosson, Island/EST.
“Tee nagu teisedki” on teravmeelne ja mänguline draamakomöödia, mille tegevustik on viidud ajas tagasi kaheksakümnendatesse, eemale küladest ja linnadest. Küllap selleks, et kaks peategelast ära lõigata ning jätta oma küsimuste ja vastustega rõhutatult kahekesi (või lausa üksi).
Islandi teedevalitsuse töötajate Alfredi ja Finnbogi töö on maanteejoonte maalimine ja kilomeetripostide löömine teepeenrasse. Terve suve on nad kodustest eemal, marsivad mööda silmapiirini looklevaid maanteid, ööbivad pisikeses telgis ja näevad tsivilisatsiooni vaid harvadel nädalavahetustel.
Kumbki mees ei ole erilises vaimustuses ei oma tööst ega töökaaslasest. Ehk just seetõttu moodustavad nad sedavõrd sümpaatse, veenva ja vaimuka tandemi – Finn on vanem ja elutargem, seevastu tema naisevend Alfred on noor ja juhm ning räägib ja mõtleb enamasti vaid seksist. Või on see tegelikult hoopis teistpidi?
Piletid müügil Piletilevis, kohapeal ning www.piletilevi.ee.

TANTS
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.
Club Privileges Student Special Party. Sissepääs tasuta.

SPORT
Kaarma spordimajas kl 18 Kaarma valla lahtised karikavõistlused lauatennises 2011.

ÜRITUSE EELTEADE
Reedel, 2. detsembril Sakla seltsimajas
kl 19 valla sasku III etapp.
Laupäeval, 3. detsembril Tornimäe rahvamajas kl 19 kino “Kung fu Panda 2” ehk kaks korda rohkem pandamadinat. Pilet ikka 1.60.
Laupäeval, 3. detsembril Ferrumis, MTÜ Meelespea heategevusturu laadal kl 12 esineb Grete Paia ning KG noored näitavad, kuidas muuta teise ringi rõivaid lihtsate viisidega taas moekaks.
Reedel, 2 . detsembril Arensburgi hotelli sohvabaaris Muusa kl 20 vokaalansambel Estonian Voices. Estonian Voices on vokaalansambel, mis koosneb kuuest andekast lauljast, kes pärit erinevatest Eesti linnadest. Kavas on nii jazzipalasid kui rahvalaule, mille ühendavaks jooneks on jazzilikud seaded. Pilet maksab 5 €, PÖFF-i kinopileti ettenäitamisel 3 €. Lisainfo, piletid ja laudade broneerimine tel 45 24 707 ja restoran@arensburg.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)