Leisi päästekomando tulevik on endiselt lahtine

Leisi vald tegi oktoobri lõpul siseministeeriumile avaliku pöördumise, milles avaldas protesti Leisi päästekomando sulgemise vastu. Oma vastuskirjas vallale nendib siseministeeriumi kantsler Tarmo Türkson, et seni pole päästekomando tuleviku osas otsust vastu võetud.

Türksoni sõnul analüüsib päästeamet praegu riiklike päästekomandode võimekust koos vastavate piirkondade riskidega ning alternatiivseid lahendusi päästeteenuse pakkumisel, et tagada piiratud eelarve tingimustes parimat võimalikku päästeteenust. Seda arvestades kogu Eesti elanikkonna ja riskide paiknevust ning päästeväljakutsete hulka.

“Päästeameti vastav analüüs valmib käesoleva aasta jooksul, alles pärast seda saab päästeamet hakata vastu võtma päästekomandode võrgustikku puudutavaid lõplikke tulevikuotsuseid,” selgitab kantsler Türkson Leisi vallavalitsusele saadetud pöördumises.

Mistahes otsuse korral eelneb siseministeeriumi kantsleri kinnitusel sellele kindlasti ka infovahetus erinevate huvigruppidega, sealhulgas kohalike omavalitsustega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)