Kraavi sõitnud auto juht ründas ajakirjanikku (67)

Kraavi sõitnud auto juht ründas ajakirjanikku

VIHANE MEES: Vasakpoolsel pildil vihane kodanik oma kraavisõitnud auto juures, paremal suundub ta ajakirjaniku poole, veljevõti käes.
Foto: Erakogu

Saarte Hääle reporter sattus nädalavahetusel Mändjalas kraavi sõitnud autot pildistama minnes rünnaku ohvriks, kui auto juures askeldanud ja veljevõtmega varustatud mees teda sõimas, ähvardas, tõukas ja lõpuks lohistas.

Kui reporter Evely Aaviku poeg, kes toimunut parklas seisnud autost pealt nägi, helistas politsei lühinumbrile 110, öeldi sealt abipalumise peale, et võõrast vara ei tohigi pildistada.

Selle asemel, et uurida, kas inimene on hädaohus või asjaolusid täpsustada, teatas 110 operaator, et politseipatrull välja ei sõida ja “ema võib hiljem politseisse avalduse teha”.

Evely Aavik ja tema 17-aastane poeg sattusid Mändjalas toimunud avarii tunnistajaks pühapäeval kella 13 paiku ja ajakirjanik otsustas minna küsima, kas kõik on korras ja et äkki on abi tarvis. Fotoaparaati ajakirjanikul kaasas ei olnud.

Auto juures askeldanud mees (toimetusele on tema nimi teada – A. S.) nähvas abipakkumisele vastuseks, et inimeste uudishimu on ikka uskumatu ja lasku abipakkuja jalga. Sest abi olla juba teel.

“Läksin auto juurde tagasi ja tegin eemalt pildi, umbes 50 meetri kauguselt. Sellepeale hakkas ta karjuma, et mis siin pildistada,” rääkis Evely Aavik, kes selgitanud mehele, et viibib avalikus kohas ja võib seega pilti teha.

Umbes 45–50-aastane mees kostis seepeale, et kui “ma sulle siin avalikus kohas keretäie annan, kas see on ka siis lubatud”. Evely Aavik kirjeldas, et mees läks oma auto juurde ja haaras maast ähvardavalt kivi, kuid õnneks jõudsid kohale õnnetusse sattunu tuttavad, kes temaga rääkima hakkasid, ja ajakirjanik sõitis oma autoga eemale.

Siiski läksid nad mõne aja pärast tagasi ja parkisid auto parklas, sest Evely Aaviku poeg ütles, et asi on imelik ja igaks juhuks võiks kaugemalt foto siiski ära teha.

“See mees tuli, veljevõti käes, ja hüüdis eemalt, et lööb fotoka talle pähe puruks. Poiss istus kohe kuulekalt autosse,” kirjeldas Evely Aavik, kes läks seepeale ise autost välja ja tundis esimese asjana mehe juures alkoholilõhna. Ajakirjanik tutvustas ennast, nimetas väljaande nime ja teatas, et teeb oma tööd.

“Minu poolest ole või Põrgulehest ja mine pildista seal peldikus,” raevutses vihane mees ja osutas parkla kempsu poole. “Ma ei vastuta oma tegude eest, kui te siin edasi pildistate,” lisas ta.

Ühel hetkel tõukas mees ajakirjanikku, keerutas veljevõtit käes ja käskis neil kohe lahkuda. “Mul oli hirm. Kui ta mind lükkas, siis ma hüüdsin [pojale], et kutsu politsei. Siis ta haaras must kinni ja lohistas auto suunas. Karjusin, et mis te teete,” kirjeldas Evely.

Kui mees kuulis, et autos istunud nooruk räägib politseiga, astus ta eemale ja lubas ajakirjaniku vastu ahistamissüüdistuse esitada. “Julgesin öelda, et ma tunnen alkoholilõhna, siis ta ütles, et ma veel vastutan nende sõnade eest, kui peaksin seda politseile ütlema,” meenutas Evely viimaseid sõnu, mis teda rünnanud mees enne lahkumist ütles.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)