Päikeseline Abruka inglaste, põliselanike ja pudulojustega

Teisipäeva varahommik on Kuressaares päikesepaisteline ja sügiseselt karge. Auto termomeetri näit on pidama jäänud number kolme juures. Õnneks on need veel soojakraadid. Roomassaare jahisadamasse jõudes pole sõidukile lihtne parkimiskohta leida. Siiski, õnneks on üks koht äärmises reas veel tühi.

Üllatus-üllatus! Vaatamata lõppenud turismihooajale on Abrukale sõita soovijaid palju. Kas mahume fotograafiga pealegi? Eelmisel päeval lubas reisijate veoks kohandatud lappajapaadi kipper Kaarel Kitt meid lahkesti saarele sõidutada ja pärastlõunal tagasi tuua.

“Kõik mahume peale. Täna tuleb ilus reis!” ütleb heatujuline staažikas meremees ja lubab pooletunnisel veeteel nauditavaid merevaateid. Veesõiduki vööris presendiga ülelöödud kajutis on reisijate vahele asetatud surnukirstu meenutav ese. Lähemal vaatlusel selgub, et see on kokkupakitud diivan või diivanvoodi.

Kohe saame teada, et see läheb saare kõige uuemasse hoonesse, äsja valmis saanud suvemajja, mille lasid enda tarvis Abrukale ehitada inglased. Just-just. Britid on ise ka paadis kohad sisse võtnud. Teiste reisijate seast tunnen ära põlise abrukalase Elmi Epro, kelle tabavad kirjutised on meie lehe lugejatelegi tuttavad.

Kõrval istuv noormees on arvuti lahti teinud ja süveneb ekraani jälgimisse. Kes ta on ja kelle juurde sõidab? Sobitan tutvust. Arvutimees on Leet Rauno Lember, Abruka saarevahi Rein Lemberi ja maakonna rahvakultuuri spetsialisti Krista Lemberi abituriendist poeg. Teadagi, koolivaheaega kasutab gümnasist otstarbekalt, minnes Vahtra tallu imelist Abruka sügist nautima.

Leet Rauno räägib lehemeestele pisut ka neist inglastest. Robert ja Venecia Sandersil on täna suurpäev. Saarele jõudes näevad nad esmakordselt oma uhiuut puidust suvemaja. Abielupaaril on kaasas ka meremehest sugulane Mark Coverdale, kes on aastaid Tallinnas elanud ja seega Eestimaad rohkem tundma õppinud.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)