Lairiba internetiühendus jõudis Saaremaale (12)

Aste, Kaarma, Kirikuküla, Eikla ja Sauvere elanikel on nüüdsest võimalik kasutada veelgi kiiremat internetiühendust. Tegu on projektiga EstWin, mis peaks Eesti 2015. aastaks katma fiiberoptiliste kaablite võrguga. Saaremaal paigaldati 2011. aastal 42 kilomeetrit kaablit, alustades Sikassaarest.

EstWin võrku hooldava Eltel Networksi projektijuht Priit Pihel ütles Saarte Häälele, et kaabel on mõeldud operaatoritele, kes saavad läbi selle oma teenuseid müüa. Astes sai näiteks Elion endale tänu sellele kaablile optilise ühenduse. Interneti kiirus sõltub siiski teenusepakkuja lokaalse võrgu võimalustest.

Järgmisel aastal on Saaremaal kavas ehitada Eesti Lairiba sihtasutuse arendatava EstWini võrku ca 85 km. Trassid on jagatud kahte etappi algusega Salmelt. Üks trassidest läheb Sõrve poole ja teine Lümanda poole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)