Piimatööstus on Venemaa-ekspordi osas saavutanud stabiilsuse

AS-i Saaremaa Piimatööstus juhatuse esimehe Andi Saagpaku sõnul on piimatööstuse eksport Venemaa turule läinud tänavu samas mahus nagu mullu ning seega võib öelda, et saavutatud on teatav stabiilsus.

“Kui arvestada Venemaa turu suurust, siis need mahud on Eestil ja eriti Saaremaal alati väiksemad, kui seal küsitakse,” tõdes Saarte Häälega rääkinud Saagpakk. Ta lisas, et praeguse seisuga on piimatööstusel ekspordikogused partneriga aasta lõpuni kokku lepitud ning need rahuldavad mõlemat poolt igati.

“2011. aastal oleme müünud Venemaale juustu samas koguses, mis eelmisel aastal ning see moodustab kogu toodetavast juustust umbes 36 protsenti,” rääkis piimatööstuse juht. “Müük Venemaale on kõik Peterburisse, kuid sealt liigub kaup ilmselt juba ka Venemaa teistesse piirkondadesse,” ütles Saagpakk.

Peale Venemaa müüb Saaremaa Piimatööstus paralleelselt juustu ka Soomes, kuid sinna Saagpaku sõnul tunduvalt vähem. Ta lisas, et praeguses turuolukorras ei näe piimatööstus põhjust lisaks Venemaale ja Soomele uusi turge otsima hakata. “Kuid valmis tuleb selleks olla kogu aeg,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)