Pihtla vald kavatseb korrastada Sutu ranna (5)

Lähiaastatel kavatseb Pihtla vald korrastada ja kaasajastada Sutu lahe äärse rannaala, töid alustatakse randa viiva laudtee renoveerimisega.

Valla ehitusnõunik Endel Pank ütles, et vallavalitsuse sooviks on ehitada Sutu lahe äärde jääv puhkeala paari lähema aasta jooksul veidi suuremaks ning muuta see puhkajatele mugavamaks ja kaasaegsemaks.

“Tahame sinna välja ehitada korralikud kempsud, paigaldada lauad ja toolid ning rajada ranna lähistele ka parkla,” rääkis Pank. “Selline on meie lähiaastate perspektiiv. Kuna meile raha aga korraga nii palju ei anta, siis otsustasime alustada randa viiva laudtee korrastamisest.”

Endel Pank lisas, et tegu on umbes 120 meetri pikkuse ja 1,2 meetri laiuse betoonplokkide külge kinnitatud laudteega. Praegu käib ehitustööde kooskõlastamine keskkonnaametiga.

Pihtla vallasekretär Riina Allik ütles, et Sutu randa viiva laudtee renoveerimistööde maksumus on 8415 eurot. “Selle summaga peame vana ja lagunenud rannatee üles võtma, selle utiliseerima ja ehitama uue,” märkis Allik. “15% sellest summast ehk 1262,25 eurot tuleb valla eelarvest, ülejäänud osas rahastab keskkonnainvesteeringute keskus.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 92 korda, sh täna 1)