Meri puistas saareelanikele näpuotsaga puitu (3)

Nädalavahetusel “randusid” Vilsandi saare läänepoolses otsas, Harilaiul ja mujalgi selle sügise esimesed puidukogused. “Palju seda puitu ei tulnud. Vesi oli pärast tormi veel kõrge. Üksikud neljameetrised kasepalgid liivakäärudesse siiski kinni jäid,” teavitas Vilsandi saarevaht Margit Tätte.

Varasematel aastatel on sügistormid merel möllates toonud rannikualade elanikele mõnigi kord üsna suuri puidukoguseid. “Aasta-aastalt on meri kitsimaks jäänud. Kui saad aga kaks-kolm palki koju viia, teeb seegi meele rõõmsaks, seda enam, et kaske siin saarel ei kasva,” ütles Tätte.

RMK loodushoiuosakonna Saarte piirkonna juhataja Aili Küttimi sõnul ei ole paari päeva eest randadesse uhutud puidukogused märkimisväärsed. Tegu oli üksikute ulpinud palkidega.

Mõnedki palgid olid merelained veeretanud Mustjala valla Liiva küla rannikualale. “Neli palki ma nädalavahetusel kodu lähedalt leidsin. Kas meri neid ka mujale pillutas, seda ei tea,” andis üks külamees Saarte Häälele teada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)