Uus maavanem asus ametisse (7)

Uus maavanem asus ametisse

UUS MAAVANEM: Kaido Kaasik leiab, et maavalitsusel ei ole enam nii suurt funktsiooni kui oli paarkümmend aastat tagasi, mil riiki üles ehitati.
Foto: Egon Ligi

Rahuliku ja asjalikuna, valmis Saare maakonna arengut positiivses suunas edasi viima, istus eile esimest päeva oma töökabinetis vastne Saare maavanem Kaido Kaasik.

“Esimene päev on läinud väga töiselt. Tutvusin maja ja inimestega ja pidasime igaesmaspäevase töökoosoleku,” ütles maavanem Kaido Kaasik pärastlõunal Saarte Häälele.

Küsimusele, millised ootused on tal maavanema ameti suhtes, vastas Kaasik, et ta loodab oma oskuste ja teadmiste piires Saaremaa asju ühiselt edasi ajada. “Just liita erinevaid eluvaldkondi omavahel ja olla väike lobitöö tegija Saare maakonna arengut puudutavates küsimustes,” lausus ta.

Kaasiku sõnul on maavanem ühelt poolt riigiametnik, kelle ülesanded on kindlaks määratud, kuid teiselt poolt tuleb tal seista kohaliku kogukonna huvide eest. “Peab sellise kuldse kesktee leidma. Eks näeb, kuidas see välja tuleb,” sõnas ta.

Selle kohta, millise eelise maavanema töös annab talle pikaaegne omavalitsuses töötamise kogemus, arvas Kaasik, et riigi süsteem ja võrgustik on aastatega selgeks saanud.

“Inimesed, kes siin Saare maakonnas erinevaid valdkondi veavad, on ka enamik tuttavad. Kui me tulevikus hästi hakkama saame, siis suudame üheskoos ka Saare maakonna heaks midagi ära teha ja elu edasi viia,” ütles ta, lisades samas, et ta ei ütle, et Saaremaa oleks praegu halvas olukorras.

“Minu arvates on siin väga palju toredaid ettevõtmisi ja kordaminekuid, mida võib julgelt teistele eeskujuks tuua. Pigem on oluline see, et hoida olemasolevat ja samas ka maakonna arengut edasi viia.”

Maavanema roll on Kaasiku sõnul kindlasti suurem kui ametijuhendis kirjas. “Eks me kõik peame ju siin ühiselt riiki üles ehitama ja oma teadmiste ja oskustega kaasa aitama,” selgitas ta.

Küsimusele, kes on tema arvates olnud seni kõige tulemuslikum maavanem, kellel on õnnestunud Saare maakonna huvide eest kõige edukamalt seista, vastas Kaasik, et igaüks on olnud tegija oma ajas.

“Ma ei usu, et keegi oleks siin lihtsalt, jalg üle põlve, istunud ja vaadanud, kuidas päeva õhtusse saab, Saaremaa elu on siin julgelt edasi veetud,” kinnitas ta, lisades, et pärast iseseisvumist olid ju omad probleemid, mis tuli lahendada – kogu kohalike omavalitsuste ülesehitus ja riigikorralduse muutmine, samas on ju ka vahepeal seadused muutunud ning maavalitsuse rolli on ringi mängitud.

Euroopa Liidu Regioonide Komitee põhiliikmena töötanud Kaido Kaasiku teene oli ka see, et Saaremaa jõudis möödunud nädalal Brüsselisse rahvusvahelisele suurüritusele “Avatud uste päevad”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)